От началото на годината Българската агенция за безопасност на храните

...
От началото на годината Българската агенция за безопасност на храните
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Няма открити антибиотици и забранени вещества в месото на пазара

От началото на годината Българската организация за сигурност на храните е направила повече от 300 инспекции на предлаганото месо на пазара и не е разкрила съществуване на неразрешени субстанции в него. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

Употребата на антибиотици върху животните в българските ферми се прави под прецизен контрол като има период, в който артикули от третираните единици не могат да се оферират на пазара, безапелационен беше Порожанов. Така той разяснява отчета на Европейската организация за медикаменти, съгласно който българското месо е измежду месата с най-високо наличие на антибиотици. 

 

Министърът изясни още, че съгласно него няма борба сред производителите и търговците от огромните вериги и цените на храните нарастват не поради търговски контракти. Според него просто има недостиг на мляко и яйца.

Порожанов разяснява и битката с короядите като с изключение на общоприетия метод за изсичане на инфектираните дървета към този момент се работи и по други други възможности - посредством облъчване.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР