От началото на година сме изпратили три писма с искане

...
От началото на година сме изпратили три писма с искане
Коментари Харесай

Синдикат от ТЕЦ Марица изток 2 плаши с протести


От началото на година сме изпратили три писма с искане за насрочване на среща на Браншовия съвет за тристранно съдействие на тематика " Енергетика " от 4 януари, от 11 януари и от 19 януари, само че досега нямаме никакъв отговор по тематиката. Това заяви за Радио Стара Загора Деян Дяков, ръководител на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ".

" Не можем да си приказваме през медиите, а по този начин стартира държавното управление от началото на годината. Съжалявам, само че това не е обществен разговор ", сподели той.

„ Смятам, че една седмица е безусловно естествен период, в който писмото да дойде, да бъде прегледано и да получим най-малко писмен отговор или насрочване на среща, в противоположен случай ние нямаме друга опция с изключение на да си изкараме хората на улицата и да си потърсим отговори на въпросите “, които задаваме, разяснява още Дяков.



" Хората са обезпокоени, не толкоз от обстоятелството, че се приказва за затваряне на " Марица Изток " или от цената на тока, а от това, че нямат визия какво ще е тяхното бъдеще. Ние не знаем какво е заложено в Плана за възобновяване и развиване, в енергийната тактика. Нямаме визия по какъв начин върви правенето на териториалните проекти, там какво е заложено. В последна сметка е извънредно време тези хора да бъдат осведомени и да бъдат с ясното схващане коя конструкция до по кое време ще работи, къде ще ги преквалифицираме, къде ще ги препращаме да работят и изобщо ще се наложи ли това и по кое време. Трябва да има явен проект за деяние за идващите 10-15-20 години. Това не е от през днешния ден за на следващия ден. Говорим за орисите на хора. Само при нас в централата работят 2350 души, които всеки ден идват на работа с неизясненост ", заключи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР