От началото на днешния ден пожарникарите в цялата страна са

...
От началото на днешния ден пожарникарите в цялата страна са
Коментари Харесай

Над 80 пожара горят в страната

От началото на днешния ден пожарникарите в цялата страна са реагирали на над 170 сигнала за катастрофи, от които 137 пожара и 26 аварийно-спасителни действия. Към момента силите и средствата на ГДПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 82 случая. Няма данни за потърпевши и починали хора, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Небрежност при боравене с открит огън е повода за пожара, който се разгоря тази заран сред врачанските села Върбица и Вировско. Огънят е низов и е обхванал над 250 дка широколистна гора, изоставени лозя и суха трева. На мястото на случая са 6 пожарни екипа, чиновници на горското стопанство и доброволци.

Пожарните екипи на РДПБЗН – София съумяха да спасят от огнената буря 6 къщи. Пожарът, зародил малко след 14 часа в региона село Своде, община Правец. Пристигналите на място пожарникари и доброволци положили всички нужни старания и лимитирали разпространяването на огъня, а по-късно и го погасили, в посока обитаемото място. Продължават дейностите за секване пътя на стихията, която се развива към непосредствен горски масив.

Продължават дейностите по погасяване на пожара зародил малко след 15 часа в борова гора в м. "Сухи дял ", град Котел. В гасенето вземат участие пожарникари и чиновници на горското стопанство. В гасенето се включи и хеликоптер от Военновъздушни сили. Стихията е обхванала повърхност от към 140 дка.

Локализиран е пожара в землището на кв. "Анезица ". Огънят се развива най-вече низово, в иглолистна гора. Площта на пожара е към 50 дка. На място са пожарни екипи, чиновници на горското стопанство и доброволци от Офроуд-Велинград.

Днес, към 16 часа, в оперативния център на ловешката пожарна е получен сигнал за горящи сухи треви над село Тодоричене, наоколо до пречиствателна станция и горски масив. По данни към 18 часа стихията е засегнала към 30 дка сухи треви и шубраци и към 5 дка низово в борова гора.

Полагат се старания за локализиране на пожара сред селата Остър камък и Иваново, общ. Харманли. Активните огнища, които се развиват в борова и смесена гора и сухи треви, са четири. Приблизителната повърхност на пожара е към 100 дка. На място работят екипи на пожарната, чиновници на лесничейството и на горското стопанство.

В момента се развива пожар на територията на село Бистрица, област Благоевград. Огънят е засегнал 20 дка гора и две необитаеми постройки. На място има четири екипа огнеборци и чиновници на Държавното горско стопанство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР