От началото на деня до 18:00 часа служителите на “Пожарна

...
От началото на деня до 18:00 часа служителите на “Пожарна
Коментари Харесай

118 сигнала за произшествия заради наводненията

От началото на деня до 18:00 часа чиновниците на “Пожарна сигурност и отбрана на населението” (ПБЗН) са реагирали на 118 сигнала за катастрофи, от които 11 пожара и 106 избавителни действия, по информация на ГДПБЗН за оперативната конюнктура на територията на страната към 18 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Към момента звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 14 катастрофи. Няма данни за застрашени хора и обитаеми места, съобщи " Фокус ".
Постъпилите сигнали са най-вече за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, изби, дворове и елементи от пътна и улична инфраструктура, както и за премахване на рискови предмети и паднали дървета
Област Пловдив
До 18 часа екипите на ПБЗН са направили отводнителни действия по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, публични здания и паднали дървета.
Област Смолян
Получени са 30 сигнала за наводнения и местни рискове от наводнения. Отработени са 26 сигнала - отводняване на наводнени къщи, дворове, улици, публични здания и създаване на насипи. Повечето от сигналите са били съсредоточени към речното корито на река Черна, която заради изобилния дъжд е преляла. Изградени са насипи в кв. Устово - Промишлена зона, ул. „ Георги Раковски, ул. „ Тракия “, ул. „ Родопи “, ул. „ Димитър Македонски “, ул. „ Хан Аспарух “. Бедствено състояние е оповестено на територията на Смолян и Чепеларе.
Област Пазарджик
Постъпили са 30 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура. Екипите на ПБЗН са отработили 26 сигнала за катастрофи - измежду отводнени публични здания са МБАЛ „ Пазарджик “ и Болница „ Ескулап “.
Област Монтана
Постъпили са 5 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура и всичките са отработени.
Област Бургас
Към момента са получени над 35 сигнала за наводняване улици, паркинги. Екипи на пожарната работа работят по отводняването им.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР