От началото на декември Центърът за градска мобилност и „Пътна

...
От началото на декември Центърът за градска мобилност и „Пътна
Коментари Харесай

През декември започва акция срещу шофьорите, каращи в бус лентите

От началото на декември Центърът за градска подвижност и „ Пътна полиция “ в София стартират взаимна акция против нарушителите, които се движат в бус лентите. За това са се договорили шефът на ЦГМ Христиан Петров с органите на реда. Това е следващата мярка за налагане на приоритет на градския превоз, оповестиха от пресцентъра ЦГМ.

„ Започнахме през лятото с акцията „ Всеки да си знае лентата “ с артисти от Младежкия спектакъл. Тогава се брандираха рейсове, които да подсещат водачите, че би трябвало да почитат и пасажерите в публичния превоз. Сега с сътрудниците от полицията ще ги подсетим, че разпоредбите на пътя са за всички “, сподели Петров.

Основната цел на бус лентите е да обезпечават приоритет на публичния превоз, тъй че той да извършва разписанията си и да бъде комфортен и бърз за пасажерите, които го употребяват, само че това не може да стане, в случай че лентата е задръстена с коли.

По разписание рейсовете, които се движат по бул. „ България “ би трябвало да изминават дистанцията сред пл. „ Ручей “ и Центъра по хигиена за 4 минути, само че в случай че има коли времето се удължава тройно. По новата бус лента на бул. „ Васил Левски “ дистанцията сред ул. „ Гурко “ и кино „ Одеон “ би трябвало да се измине за 4 минути, само че в случай че тя е блокирана, забавянето стига и до 10 минути. С 20 минути повече е времето от спирката на „ Орлов мост “ до Окръжна болница за рейсове и тролейбуси, в случай че лентата на бул. „ Цариградско шосе “ не е свободна. Всички тези забавяния, поради водачи, които нарушават разпоредбите, водят до това, че десетки пасажери чакат на спирките доста по-дълго или стоят затворени на едно място в публичния превоз, разяснява шефът на ЦГМ. Глобата за автомобил в бус лента е 50 лв., напомнят от ЦГМ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР