От началото на август 50 души са заразени с холера

...
От началото на август 50 души са заразени с холера
Коментари Харесай

Алжир е пред заплаха от епидемия от холера

От началото на август 50 души са инфектирани с холера в редица провинции на Алжир, а други двама са умряли. Това е декларира министърът на опазването на здравето Мухтар Хазбаляви, представен от портала „ Всичко за Алжир “.
Той е дошъл в провинция Блида, северен Алжир, където са регистрирани най-вече случаи на инфектирани. От 147 приети в болница за наблюдаване, за 50 души е доказана диагнозата, декларира министърът след посещаване в няколко лечебни заведения, съобщи БГНЕС.
Според данни на управляващите, случаи на инфектирани с животозастрашаващата инфекциозна болест, са регистрирани в редица провинции, както и в столицата Алжир.
Правителство се е събрало на заседание, с цел да разиска и предприеме ограничения за реагиране, както отбелязва портала. За да успокои популацията, Главното ръководство по водите на страната е удостоверило, че водата, която популацията употребява всекидневно се управлява, качествена е, годна за пиянство и не крие риск за здравето.
В същото време, в алжирската преса се появиха редица публикации с остра рецензия към държавното управление, което едвам на 23 август призна публично за епидемията. Наблюдателите са уверени, че информация е имало и по-рано, само че не са взети нужните ограничения.
Случаи на заразяване с холера в Алжир не е имало от 1996 година, а последната зараза е записана през 1986 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР