От началото на април 2023 г. финтех компанията Си Еф

...
От началото на април 2023 г. финтех компанията Си Еф
Коментари Харесай

Българската CFN е първата компания в Централна и Източна Европа, която предоставя факторинг в сектора на инфраструктурното строителство

От началото на април 2023 година финтех компанията " Си Еф Ен " АД (CFN) дейно стартира да дава факторингово оборотно финансиране на дребни и междинни предприятия, работещи в бранша на инфраструктурното строителство, помагайки им да покрият потребностите си от финансов запас незабавно, вместо да чакат с месеци заплащането по техните фактури.

Създадено през 2021 година, сдружението е първата такава факторингова компания в Централна и Източна Европа и е утвърден медиатор на Групата на Европейската капиталова банка, с гаранционно покритие от 1-ви клас от Паневропейския гаранционен фонд.

„ Бяхме сигурни в триумфа на CFN през цялото време – комбинацията от задълбочено познаване на инфраструктурния бизнес, един от най-успешни факторингови екипи в Европа и новаторска методология за оценка и ръководство на рисковете подсигуряват, че предоставените от нас услуги ще бъдат в голяма помощ за българските дребни и междинни предприятия “, показа Филип Генов, изпълнителен шеф на CFN.

Подходът на CFN при обезпечаване на услугата разрешава повече еластичност за бизнеса. Компанията е създала собствен неповторим способ за оценка и ръководство на риска, което ще даде опция на дребните и междинни компании да се възползват от оборотно финансиране без поръчителство и при финансови индикатори, с които комерсиалните банки и техните факторингови звена не биха могли да ги поддържат.

Същевременно с изключение на витално значимия достъп до оборотен капитал, решенията, които CFN предлага на своите клиенти, последователно ще цифровизират целия факторингов развой в инфраструктурния бизнес.

„ Всички наши клиенти са позволени до финансиране след съществени инспекции и надлежно утвърждение от централата на Европейска инвестиционна банка в Люксембург. Над 1750 компании минаха през процеса на оценка, като ние финално ще работим с по-малко от 90 от тях и в границите на настоящия ни гаранционен инструмент няма да одобряваме повече нови клиенти. Ситото е извънредно съществено и това е разбираемо, изключително в частта си за действителни притежатели, известност и история “, сподели Филип Генов.

Компанията CFN работи с портфейл от личен и заемен капитал, гарантиран с гаранцията на Европейска инвестиционна банка, като периода на деяние на сегашния гаранционен инструмент е три години.
За CFN
CFN АД е небанкова финансова институция, записана и под мониторинг на Българска народна банка и Групата на Европейска инвестиционна банка. Екипът на CFN е пионер във факторинг бизнеса, финансовите технологии и нововъведения в България и Източна Европа от 2004 година насам.

Филип Генов е изпълнителен шеф на CFN с дълготраен опит във финансовия бранш. В България взе участие в основаването и ръководи УниКредит Факторинг ЕАД - първата факторингова компания, и я разраства до 2% от брутния вътрешен артикул на страната. Бил е член на Изпълнителния комитет на Международната Факторингова Асоциация (FCI). Притежава магистърска степен по бизнес администрация от The London School of Economics and Political Science и NYU Stern School of Business.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР