От началото на 2023 година три знакови фигури от 90-те

...
От началото на 2023 година три знакови фигури от 90-те
Коментари Харесай

Три знакови фигури от 90-те загубиха живота си тази година

От началото на 2023 година три знакови фигури от 90-те години изгубиха живота си. И тримата изглеждаха недосегаеми, разминавали са се нееднократно със гибелта, само че тя въпреки всичко ги настигна.

На 25 май в Кейптаун, Република Южна Африка бе погубен Красимир Каменов – Къро. Маскирани разстреляха предприемача дружно със брачната половинка му, негов охранител и детегледачката. Два месеца по-рано някогашният основен прокурор свърза Къро с проведена незаконна група, подготвяла скрит план против него.  Последва атентат против Гешев, а Алексей Петров му препоръча  да се отдръпна от поста си.

На 3 юни стана ясно, че един от така наречен Братя Галеви – Ангел Христов,  издирвани от Интерпол, е починал в дома си в Дупница. Аутопсията сподели, че някогашната барета е  починал от инфаркт, но по този начин и не стана ясно  как е влезнал в България. Той и сътрудникът му Пламен Галев бяха оповестени за интернационално търсене от 2012 година, откакто изчезнаха от страната след окончателната им присъда за рекет и изнудвания.

Двамата са някогашни барети, само че нaпycĸaт oтpядa през 1993 година, дружно с Алексей Петров и Златимир Иванов – Златко Баретата.

През 2008 година Галеви се срещат в компекс „ Спартак “ с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Последник и хазаин е Алексей Петров. Срещата коства поста на Петков, който е заставен да подаде оставка поради съмнения за нерегламентирани контакти с хора от подземния свят. Самият Петков твърди, че срещата е била регламентирана и загатва, че Братя Галеви не престават да са сътрудници на Министерство на вътрешните работи.

Днес самият Петров бе разстрелян покрай лифта в Драгалевци. Той е бил погубен с пушка с оптика в София.  Покушението станало до момента в който Алексей Петров се  разхождал с жена по пътеката към станцията на лифта. Жената също е простреляна и е призната в  „ Пирогов “ в тежко положение.

Убийството на Каменов към момента не е разкрито.  Това на Алексей Петров евентуално ще остане в същата рубрика. Но до момента в който първото въпреки всичко е ангажимент на полицията в ЮАР, то това на някогашната „ барета ” е задача на родната полиция.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР