От началото на 2021 г. досега в България са извършени

...
От началото на 2021 г. досега в България са извършени
Коментари Харесай

17 убийства и опити за убийства на жени има през 2021 г.

От началото на 2021 година до момента в България са осъществени минимум 17 убийства и опити за убийства на дами, заяви Българският фонд за отбрана на дамите. Днес е Международният ден за елиминиране на насилието срещу жени. 

16% от българите считат, че домашното принуждение е проблем, който би трябвало да се взема решение в фамилията. За 4 на 100 от хората е задоволително мъж да удари жена, в случай че тя го предизвика. 15% считат, че дамите преувеличават, когато се оплакват от полов тормоз. Това демонстрират данните от национално представително изследване на " Алфа рисърч ", поръчано от " Отворено общество " и извършено през октомври т.г. Същото изследване е правено и през 2018 година и тогава процентите са надлежно 30, 9 и 23. 

От Алианса за отбрана от принуждение, учредено на пола, обясняват, че в месеците след оповестяване на изключителното състояние през 2020 година позвъняванията на националната профилирана гореща телефонна линия 0 800 1 86 76  за потърпевши от домашно принуждение са се нараснали със 150%.

Наблюдава се нарастване на каузи на интервюираните, които показват противоречие с сходни стандарти, разясняват откривателите. Те изясняват по-високия дял на споделящите стереотипни визии за насилието над дами през 2018 година с това, че тъкмо по това време се водеше нападателна акция против Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, така наречен Истанбулска спогодба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР