От началото на 2020 г. руското министерство на извънредните ситуации

...
От началото на 2020 г. руското министерство на извънредните ситуации
Коментари Харесай

80% е спадът при туристическите групови посещения в Русия

От началото на 2020 година съветското министерство на изключителните обстановки записва спад от 80% на регистрацията на туристически групи в страната по отношение на същия интервал на предходната година, което се изяснява с пандемията от ковид и множеството инфектирани в страната, написа ТАСС.

От началото на тази година са регистрирани едвам 2000 туристически групи, което е с 80% по-малко поради използването на ограничения за ограничаване на ковид.

Министерството на изключителните обстановки всекидневно се свързва с туристи, които авансово осведомят избавителните звена за маршрута си, като прецизират местоположението на групата и обстановката. Ако групата не се свърже денем, се прави работа за търсене на туристи.

Министерството отбелязва, че от началото на летния интервал зачестяват молбите за помощ след пострадване или изгубване по време на туристически преходи от нерегистрирани туристически групи, които при прекосяване на маршрута се губят на място заради трудност, неподходящи метеорологични условия или са неподготвени за пътуването.

„ От началото на 2020 година оперативните служби на Министерството на изключителните обстановки са получили над 190 претенции за подпомагане на туристически групи по маршрута ", съобщи министерството и добави, че съвсем 75% от тях са от нерегистрирани туристически групи.

Всички изключителни обстановки пораждат от неспазване на ограниченията за сигурност от самите туристи. Спасителните екипи най-често дават отговор на сигнали за изгубени туристи, или дават първа помощ на ранени.

Най-често туристи се губят или претърпяват случай в Крим, Камчатка или Иркутска област.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР