От началото на 2020 г. дълговете на държави, предприятия и

...
От началото на 2020 г. дълговете на държави, предприятия и
Коментари Харесай

Заради пандемията в западните държави гръмна дългов взрив

От началото на 2020 година задълженията на страни, предприятия и семейства са нарастнали доста, написа немското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Общият световен дълг се е нараснал до рекордните 258 трилиона $ през първото тримесечие, съгласно Института за интернационалните финанси. През второто тримесечие обстановката се утежни заради пандемията от ковид. 

За да предотвратят колапса на националните стопански системи заради ограниченията за битка с COVID-19, страните взеха назаем още 12,5 трилиона $.
Публичният бранш пострада най-вече от „ дълговия гърмеж “. Дълговете на фирмите са нарастнали мощно единствено в Съединени американски щати. В Европа - не толкоз доста. А минимум вреди бяха нанесени на частните семейства, тъй като те бяха подкрепени от парите на управляващите, само че в това време бяха наранени от безработица, изяснява вестникът. 

В Германия и Европа във връзка с дълга „ всички язовири са се пропукали “, продължава Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Тази година дефицитът на немския бюджет доближи рекордните 218 милиарда евро. Берлин утвърди пакет от милиарди долари за безработните и бизнеса. Освен това Германия ще влага пари в развиването на по този начин наречените технологии на бъдещето. 

На европейско равнище последствията са още по-големи, продължава изданието. За първи път в историята на Европейски Съюз Европейската комисия ще издава свои лични заеми, отговорността за които ще бъде понесена от всички държави-членки на Съюза. Говорим за противоречивите „ еврооблигации “, които ще бъдат въведени в Брюксел „ през задната врата “. В резултат на това Европейската комисия ще вземе задължения в размер на 360 милиарда евро и те ще би трябвало да бъдат изплатени до 2058 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР