От началото на 2019 година до края на месец октомври,

...
От началото на 2019 година до края на месец октомври,
Коментари Харесай

600 кучета са осиновени от началото на годината

От началото на 2019 година до края на месец октомври, 717 кучета от приютите на Оперативна програма „ Екоравновесие ” откриха нов дом, като за съпоставяне през цялата 2018 година осиновените кучета са 600. За същия интервал кастрираните кучета са 2260, а в общинската ветеринарна клиника „ Връбница “ за лекуване са постъпили 286 кучета. По акцията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 374 кучета. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.
„ Осиновявай, не купувай ” e осиновителска акция на Оперативна програма „ Екоравновесие и Столична община за поощряване на осиновяванията и намиране дом на кучетата, настанени в общинските приюти. Кампанията се организира от 2017 година и към този момент трета поредна година в границите на самодейността се организират разнообразни събития и мероприятия, като кучетата се извеждат отвън общинските приюти на разнообразни публични места. По време на самодейностите, всеки искащ може да види, разноски, погали и в случай че желае да осинови куче от подслон. Осиновяването може да се извърши незабавно, на място, за което е належащо само персонална карта. В рамките на акцията през 2019 година кучета от общинските приюти бяха показани в четвъртото издание на Sofia Green Fashion Days и в два столични парка – на 8 юни в „ Борисова градина “ и на 6 юли в парк „ Заимов “.
Благодарение на целенасочените осиновителки акции, които „ Екоравновесие ” и Столична община организират, растежът на осиновяванията на кучета от общинските приюти се усилва. Съгласно подписано съглашение за съдействие сред Столична община и немската неправителствена организация „ Щройнерхилфе Булгариен “ от 31 юли 2019 година за осиновяване на кучета от общинските приюти в 43 кучета са осиновени в Германия.
Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година и в кв. „ Слатина “, в случай че желае да осинови малко кученце.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР