От началото на 2019 г. продължава да се наблюдава търсене

...
От началото на 2019 г. продължава да се наблюдава търсене
Коментари Харесай

Пощенска банка: От началото на 2019 г. има ръст в търсенето на по-големи имоти и повишен интерес към жилищното кредитиране

От началото на 2019 година продължава да се следи търсене на по-големи парцели – главно на тристайни жилища с площ над 90 кв.м, сочат данни на Пощенска банка. Най-голям е ползата към монолитни жилища, ново строителство в огромните градове.

Купувачите имат все по-високи критерии във връзка с качеството на строителството и качеството на живот в региона на парцела. Топ 3 на факторите при покупка на жилище са инфраструктурата, зелените площи и цената, сочат данните от национално представително онлайн изследване у нас, направено от Gemius България по поръчка на Пощенска банка.

През първите 9 месеца на годината се следи и покачване на продажната цена на парцелите, като по данни на Пощенска банка се регистрира растеж от 7.53% в междинната цена на квадратен метър на финансираните жилищни парцели в София по отношение на същия интервал на предходната година. Тази наклонност, както и ползата към покупка на по-големи по мярка жилищни парцели, водят до повишаване на междинния размер на претенции ипотечен заем, който по данни на финансовата институция се е повишил с 10% по отношение на същия интервал на 2018 година

Благодарение на все по-атрактивните лихвени условия, стабилната банкова система и растежа на междинните заплати, от ден на ден консуматори избират банковия заем за покупка на жилище. Пощенска банка регистрира 44% растеж в размера на настояванията за жилищни заеми за интервала януари-септември 2019 година по отношение на първите 9 месеца на 2018 година Повишеният интерес към банково финансиране се удостоверява и от изследването на Gemius България, съгласно което 48% от възнамеряващите да закупят нов дом показват жилищния заем като главно средство за финансиране. Проучването демонстрира още, че при избор на финансираща банка, клиентите отдават все по-голямо значение на приемането на самостоятелен метод и консултация за процеса на кандидатстване за заем. За да отговори на техните упования, Пощенска банка предлага огромно многообразие от кредитни артикули, като се стреми да даде персонализирани решения с добавена стойност, отговарящи на техните съответни потребности и желания. Именно с тази цел и с цел да улесни своите клиенти, към този момент повече от 5 години Пощенска банка развива сполучливо своята мрежа от неповторими за пазара профилирани жилищни центрове, където клиентите могат да получат изцяло подпомагане в процеса по финансиране на своя нов дом. А за клиентите, които избират цифровите решения, бързината и удобството, които те оферират, има опция за заявление, консултация и авансово утвърждение на база приходи напълно онлайн при кандидатстване през интернет страницата на Банката или през първия в страната банков чатбот EVA.



Проучването демонстрира още, че най-често жилищно финансиране употребяват хора в дейна възраст сред 30 и 40 години, които са фамилни и със междинен приход от 900 до 2 000 лв. на месец. Извън заниманията със фамилията, които се загатват от огромна част от участниците, основните им ползи са свързани със спорт (46%), четене на книги (35%) и туризъм (30%). Бюджетът им за свободното време е от 300 до 800 лева на месец, като си разрешават приблизително до 2 пътувания в чужбина и 2 в България годишно. Положителна наклонност е, че все по-често потребителите преценяват размера на претенции заем с приходите си, като финансират покупката на жилище с към 30% лични средства, показват от Пощенска банка.

Покупката на нов дом е значим стадий от живота, който изисква положително обмисляне и избор на най-подходящото решение за кредитиране. За да преминете по-лесно през процеса, е необходим благонадежден финансов сътрудник и съветник.

Експертите на Пощенска банка споделят 3 значими стъпки, които ще Ви оказват помощ при избора на парцел и жилищно финансиране.

1. Да си зададете ясни критерии, на които да дава отговор търсеният от вас парцел – да вземем за пример оптималната цена на парцела, локация, вид строителство, мечтана площ, брой стаи и други В случай че планирате да закупите парцела с банков заем, Пощенска банка може да Ви ориентира какъв размер на жилищно финансиране може да получите даже и още да нямате определен парцел. Това ще Ви улесни при търсенето на нов дом, защото ще знаете какъв е ценовият диапазон, отговарящ на вашите финансови благоприятни условия.

2. Да се консултирате със експертите в областта на кредитирането – специалистите в банковите офиси и най-много в центровете за жилищно кредитиране ще спомагат за целия развой по кандидатстване и асимилиране на заема − от подготвянето на нужните документи до приемането на самото финансиране. Също по този начин ще Ви ориентират за най-изгодните решения при обслужването на заема да вземем за пример прилагане на комфортното мобилно банкиране и на пакетни стратегии с преференции за банкови услуги.

3. Да планирате деликатно избора на кредитна оферта и обслужваща банка – жилищните заеми са със междинна дълготрайност от към 20 години. Затова е значимо при избора на оферта за финансиране да се вземат поради освен настоящите условия, само че и изгледите за обслужване на заема в дълготраен проект. От значение е финансиращата институция да е постоянна и с потвърден опит в областта на жилищното кредитиране. Добре е да се отчетат и вероятните промени в лихвения % напред във времето. Например оферта с изменчив лихвен % може да е по-атрактивна, в сравнение с за заем с закрепен лихвен %. Но в дълготраен проект закрепеният лихвен % дава по-голяма отбрана и подсигурява, че по време на използването му, вноската Ви няма да се увеличи. Застраховката живот, подписана към заема, също Ви предлага спомагателна отбрана, тъй като покрива заплащанията по заема Ви при настъпването на непредвидени събития.

Пощенска банка предлага опция за избор на най-подходящото финансово решение, като клиентите могат да се възползват от сигурността на закрепен лихвен % до 5 години или да предпочетат атрактивна промоционална оферта с изменчив лихвен % в лв.. Само при кандидатстване за жилищен заем през месец ноември банката поема за своя сметка до 1 000 лева от направените от клиента нотариални разноски по ипотеката на парцела. Към жилищните заеми има и спомагателни преимущества, като опция за отстъпки посредством пакетни стратегии за сложно банково обслужване, отбрана със застрахователните пакети „ Живот “ и други Можете да заявите и неповторимия за пазара „ Нов пестелив жилищен заем “, с който да получавате повече от своите спестявания, без да губите опцията когато и да е да ги ползвате за други свои проекти.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР