От началото на 2019 г. до края на октомври, 717

...
От началото на 2019 г. до края на октомври, 717
Коментари Харесай

717 кучета от общинските приюти в София са осиновени от началото на годината

От началото на 2019 година до края на октомври, 717 кучета от приютите на Общинското дружество " Екоравновесие " откриха нов дом, като за съпоставяне през цялата 2018 година осиновените кучета са 600. За същия интервал кастрираните кучета са 2260 , а в общинската ветеринарна клиника " Връбница " за лекуване са постъпили 286 кучета. В акцията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 374 кучета, заяви пресцентърът на Столичната община.

" Осиновявай, не купувай " е взаимна акция на Оперативна програма " Екоравновесие " и Столичната община за поощряване на осиновяванията и за намиране дом на кучетата, настанени в общинските приюти. Кампанията се провежда от 2017 година и към този момент трета поредна година в границите на самодейността има разнообразни събития, като кучетата се извеждат отвън общинските приюти на разнообразни публични места. По време на самодейностите, всеки искащ може да види, разноски, погали и в случай че желае, да осинови куче от подслон. Осиновяването може да се извърши незабавно, на място, за което е належащо само персонална карта. В рамките на акцията през 2019 година кучета от общинските приюти са били показани в четвъртото издание на Sofia Green Fashion Days и в два столични парка - на 8 юни в " Борисова градина ", и на 6 юли в парка " Заимов ".

Благодарение на целенасочените осиновителки акции, които " Екоравновесие " и Столичната община реализират, осиновяванията на кучета от общинските приюти се усилва. Съгласно подписано съглашение за съдействие сред Столичната община и немската неправителствена организация " Щройнерхилфе Булгариен " от 31 юли 2019 година за осиновяване на кучета от общинските приюти, 43 кучета са осиновени в Германия.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в Горни Богров, където са настанени кучета над една година и в кв. " Слатина ", в случай че желае да осинови малко кученце.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР