От началото на 2017 г. е действала организирана престъпна група

...
От началото на 2017 г. е действала организирана престъпна група
Коментари Харесай

Три години действала групата за подкупи в ГДБОП

От началото на 2017 година е работила проведена незаконна група (ОПГ) в Главна дирекция " Борба с проведена престъпност " (ГДБОП). Това разгласи по време на конференция представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Според нея ставало въпрос за невиждано откриване на корупция на висши антимафиоти. Трябва да сме непримирими към сходни закононарушения, означи Милева.

Тя е възмутена, че са забъркани чиновници на ГДБОП. Засегнат бил престижът на страната ни.

В резултат на незаконната активност на разследваните антимафиоти били провалени редица следствия. Четирима са в ОПГ. Трима са чиновници на Министерство на вътрешните работи. Двама са от ГДБОП на управителни постове и то в битката с наркотрафика. Те са били контактната точка с интернационалните ни сътрудници и Интерпол. Третият чиновник на Министерство на вътрешните работи е шпионин в ГДНП. Четвъртият в групата не е от системата.

Те получавали подкупи от наркотрафикантите. В подмяна давали предварителна изпреварваща информация.

Групата била разкрита с помощта на лице, което е изнудвано редовно. До 10 000 лева рушвет е давал за предварителна информация и инструкции по какъв начин да се укрие. Използвана е интернет връзка. За предаване на рушвет са употребявани места, които бързо могат да бъдат " изчистени ".

В Захарна фабрика в София е хванат началникът в ГДБОП с част от подкупа. Той е бил без телефон,за да не бъде проследен, дал сходни инструкции и на индивида, от който е трябвало да вземе парите.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР