От началото на 2017 г. до момента през УМБАЛСМ „Н.

...
От началото на 2017 г. до момента през УМБАЛСМ „Н.
Коментари Харесай

214 хил. пациенти са преминали до момента за 2017 година през "Пирогов"

От началото на 2017 година досега през УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ са минали 214 хиляди пациенти. Това сподели на брифинг шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Той разясни, че през годината болничното заведение още веднъж е поела най-тежките случаи от София и България.

„ Режимът на работа на нашата институция дава сигурност на пациентите и всички знаят къде могат да търсят помощ 365 дни и 24 часа в денонощието ", разяснява той.

Проф. Асен Балтов добави, че от началото на 2017 година досега са минали 214 хиляди пациенти, от които признати за лекуване са 44 хиляди Той регистрира, че спрямо 2016 година пациентите през тази година са с 3 хиляди повече. „ До момента през болничното заведение са минали 8 900 неосигурени лица, а единствено за последните четири дни - 127 души. Прави усещане, че се усилва броят на пациентите над 65 години “, сподели той и посочи, че те са с 1500 повече по отношение на 2016 година „ Първо нацията застарява. Това са пациенти, които изискват доста по-сериозни грижи, по-трудни са за обслужване, по-енергоемки, повече сложно и дълготрайно лекуване. Това е една от мощните страни на „ Пирогов “, изясни изпълнителният шеф на болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР