От МВР заявиха, че от няколко месеца разследват футболната централа

...
От МВР заявиха, че от няколко месеца разследват футболната централа
Коментари Харесай

Разследват БФС за икономически престъпления

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че от няколко месеца проверяват футболната централа за икономически  закононарушения .

В особено изявление за bTV шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски съобщи, че се ревизира по какъв начин са разходвани обществените средства за екипи на детските футболни тимове.

Разследването на икономическа полиция е почнало през лятото. Установено е, че една от компаниите, получили стотици хиляди левове за екипировка, е трансферирана на клошар.

По три посоки се проверява сега Българският футболен съюз.

Първо – преди месец познавач прокуратура та и ГДБОП влязоха в съюза и иззеха  документи , а акцията беше обвързвана с футболните съдии.

От юни тази година е втората линия на следствие, а точно по какъв начин тъкмо се харчат парите за развиването на детско-юношеския футбол у нас. Третата инспекция е на Инспектората на спортното министерство.

Проверката в  БФС  започва през юни след сигнал до Икономическа полиция, настояват от Министерство на вътрешните работи.

Във фокуса на следствието са парите за детско-юношеския футбол, които  страна та е дала от 2015 година до 2018 година.

„ Субсидиите – или целевите средства, които отпуска Министерство на младежта и спорта към Футболния съюз са в границите на милион и 300 до малко над милион и 500 хиляди годишно. Ние желаеме да забележим по какъв метод са изразходвани тези средства, каква е задачата на тези средства, по какъв начин да се подкрепи развиването на детския футбол. Говорим за екипировки, топки, шампионати, лагери. Да забележим фирмите, за които вие също във вашите репортажи споменахте, комерсиалните сдружения също ”, съобщи Христо Терзийски.

Парите са минавали през три компании, настояват от полицията, а една от тях към този момент е трансферирана на клошар.

" Снели сме му пояснения, лицето е безработно, 50-годишен жител, който живее като скитник, изясни Христо Терзийски.

Става дума за компанията " Космос кидс ", на която през 2016 година и 2017 г.  страна та отпуска стотици хиляди левове за екипировка на детски футболни тимове. И двата контракта са подписани също от афганистански жители.

Единият от тях – Марзия Хакимзада, отхвърли да е подписвала подобен контракт.

В своята публична позиция, футболната централа твърди, че всичко с парите, отпуснати от спортното министерство, е наред, защото разноските са утвърдени от  страна та.

Проверката ще завърши до месец, а по-късно материалите ще бъдат изпратени на  прокуратура та.

„ Към сегашния миг, в хода на тази инспекция имаме данни за осъществени документни  закононарушения , само че не мога да дам конкретика ”, добави Терзийски.

Дали ще се стигне до образуването на досъдебно произвеждане ще прецени  прокуратура та.

Припомняме, че bTV поиска  документи те за публичните поръчки на екипировка за деца и юноши още през предходната година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР