От МВР съобщават, че до момента са задържани 45 лица

...
От МВР съобщават, че до момента са задържани 45 лица
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата задържаха 45 заподозрени за автокражби

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че досега са арестувани 45 лица в границите на профилираната акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против автокрадците в България. До момента са тествани 6 автокъщи и 15 автоморги. Установени са и няколко транспортни средства, които са оповестени за общодържавно търсене.

Това изясняват още от Вътрешното министерство. Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев:

„ До момента сме открили две моторни транспортни средства, оповестени за общодържавно търсене, и много движимости, които можем да ги свържем с осъществяването на този тип закононарушение. До момента по закона за Министерство на вътрешните работи сме задържали общо 45 лица “.

В рамките на акцията 35 лица са разпознати като водачи на разнообразни проведени незаконни групи за обири на коли. Това съобщи шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Той акцентира, че става въпрос за тясно профилирани незаконни групи, в които работят експерти:

„ Кражбите на коли стават главно в тъмната част на денонощието – сред 24.00 часа и 05.00 часа през нощта. Кражбата се прави от избрани участници в групата, които закарват автомобила на място в някоя работилница, където ги чака бригада от десетина  човека. Тази бригада от десетина човека-работници в границите на три-четири часа безусловно разфасова автомобила до съставните му елементи. В следствие, незабавно по-късно, разфасованите на авточасти коли отпътуват в съответните автоморги, автокъщи “.

Директорът на Главна дирекция „ Национална полиция “ Атанас Илков регистрира, че през предходната година има растеж на кражбите на коли, само че и растеж на разкриваемостта.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР