От МВР разкриха схема за незаконно анулиране на електронни фишове

...
От МВР разкриха схема за незаконно анулиране на електронни фишове
Коментари Харесай

Разкриха схема за незаконно анулиране на фишове и глоби в КАТ

От Министерство на вътрешните работи разкриха скица за нелегално отменяне на електронни фишове и санкции за нарушавания на пътя. В нея са взели участие над 20 чиновници на Главна дирекция "Национална полиция ". Щетите за бюджета са за над 70 хиляди лв., осведоми.

Това е единствено една от схемите, които Министерство на вътрешните работи е разкрило в своите редици. Със служебни сметки и пароли чиновници на Министерство на вътрешните работи влизали в системата и отбелязвали, че санкции и фишове са платени, без действително парите да постъпват в държавния бюджет.

Една от разкритите схеми е работила в столичния КАТ. Става дума за регистрация и пререгистрация на камиони, рейсове и първокласни коли.

"В няколко разнообразни места в България застрахователите са установили "тотал вреда ",

автомобилът е бракуван "тотал вреда ", няма право да се записва. Идват колите в София и ги записват при нас, отново отначало ", изясни началникът на отдел „ Пътна полиция” към Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев.

Заради това уличените чиновници получавали суми до 1000 лв..

А загубите от нарушаванията за страната били за над 500 хиляди лв., пресмятат от КАТ.

"Ние сме решили да чистим докрай. Не може КАТ да се обърне в частно сдружение за регистрация на всевъзможен тип простотии. И танк да бяха докарали, щяха да го записват ", добави той.

По време на инспекциите чиновници излизали в дълги болнични. А против шефа на столичния КАТ имало посягане на дома му.

"Недопустимо е похищението против полицейските чиновници ", съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов.

Друга скица работила пък в Главна дирекция "Национална полиция ".

Служители на Министерство на вътрешните работи употребявали личните си пароли, с цел да отбележат като разплатени наложени санкции за нарушавания, снимани с камерите на Министерство на вътрешните работи.

"Фишове, които са били издавани и е следвало да бъдат връчвани на нарушителите, са били анулирани от чиновници, които са нямали права ", изясни началникът на отдел "Пътна полиция " Калоян Драганов.

От Министерство на вътрешните работи не разкриват кой е крайният адресат на финансовите потоци. По случая към този момент е сезирана прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР