От MotoGP публикуваха вероятния календар за сезон 2020, който включва

...
От MotoGP публикуваха вероятния календар за сезон 2020, който включва
Коментари Харесай

Вижте вероятния календар за сезон 2020 в MotoGP

От MotoGP разгласиха евентуалния календар за сезон 2020, който включва смяна в датата за Гран При на Тайланд и завръщането на Гран При на Финландия. Тайландският кръг, който дебютира през 2018-а, вместо през есента ще се организира в края на месец март като втори кръг от календара.

Сезонът ще стартира в Катар на 8 март. След Тайланд шампионатът ще премине в Америка, където сред Гран При на Съединени американски щати и Аржентина ще има отмора от две седмици. След това стартира европейската част от календара. Първата спирка по традиция ще бъде в Испания на " Херес " в първия уикенд на месец май.
20 races, the addition of the #FinnishGP and another big change - the first-look 2020 calendar is here #MotoGP2020 pic.twitter.com/oiXUY2fop9
— MotoGP™ (@MotoGP) August 28, 2019
Първото финландско съревнование в Световния шампионат по мотоциклетизъм от 1982 година ще закрие първата половина от сезона на 12 юли. След лятната пауза сред чешкия и австрийския кръг няма да има отмора.

Сезонът ще завърши във Валенсия в средата на ноември, когато ще бъде комплициран краят на най-дългата акция в мотоциклетните серии.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР