„От морална гледна точка е скандално един политик да е

...
„От морална гледна точка е скандално един политик да е
Коментари Харесай

Йончева: Делян Добрев е създал бизнес кръг

„ От морална позиция е скандално един политик да е упорствал цяла плеяда от негови най-близки хора да бъдат назначени на позиции в общината”, сподели националният представител и представител на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева по Българска национална телевизия, съобщи пресцентърът на партията.

По думите й, казусът не е в назначението на родственици, а че всички тези хора са били част от неговия бизнес кръг.

„ Работили са в негови сдружения, където са управлявали стотици хиляди лв. по разнообразни европрограми и са били и в негови компании. Това е някаква групировка”, добави националният представител.

Тя изнесе данни, че единствено за година и половина в община Хасково компании с акционерно присъединяване на зетя на Делян Добрев печелят поръчки за към 10 млн. лв..

Поръчки, свързани с Хасковска област, възлизат на стойност 30 млн. лв. и то в общини с кметове на ГЕРБ. Договорите са били главно за енергийна успеваемост, изясни Йончева.

„ Председатели на комисиите, които дефинират търговете за състезанията са двамата заместник- кмета, като същите са му съдружници на Добрев на сдружения, които са управлявали еврофондове. Това са свързани лица. Давам данни, има проверяващи органи”, безапелационна бе тя.

По думите й, тези хора са управлявали в общината, по думите на Добрев, две години без да е имало конкурс. Това е в нарушаване на Закона за държавния чиновник, където срокът е избран на 6 месеца.

„ Те са разпределяли, държавни, европейски и общински средства без конкурс. Кумата на Добрев, която е секретар на общината няма и длъжностна характерност за заеме този пост. Трябва до има административен опит от 5 години”, сподели националният представител.

„ Кметът е бил на отдалечено на Делян Добрев. Той би трябвало да поеме своята отговорност и да каже, за какво тези хора са били назначени и дали са изпълнявали поръчка. Подавайки оставка, Добрев бяга от своята отговорност. Не желая да подава оставка”, заключи Елена Йончева.

Народният представител изясни още, че не е взимала държавни средства от Българска национална телевизия за нейната работа за филми за малкия екран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР