От МОН са изпратили писмо до ЕК, за да питат

...
От МОН са изпратили писмо до ЕК, за да питат
Коментари Харесай

МОН запита ЕК може ли да не питат ученици дали са ”друг” пол

От МОН са изпратили писмо до Европейска комисия, с цел да питат дали може да отстранен отговора ”друго ” или целия въпроса за пола на учениците от анкета, която скандализира родители и възпитаници.
Министерството на образованието и науката изпрати писмо до генералния шеф на Главна дирекция „ Образование, юноша, просвета и спорт “ към Европейска комисия госпожа Темис Кристофидо с молба за редакция на анкетата към инструмента за цифрова самокритика SELFIE.

Искането е от въпроса за установяване на пола на участниците да отпадне опцията „ друго “ или да бъде отстранен целият въпрос, тъй като в настоящия вид той е недопустим.

.

SELFIE е артикул, с който учебните заведения могат да измерят равнището на цифровите технологии и надлежно да набележат ограничения за развиване. За задачата шефове, учители и възпитаници попълнят анкети, в които обаче е включен и въпрос за пола на попълващия анкетата. Дадени са 4 благоприятни условия за отговор - " момиче ", " момче ", " друго ", " избирам да не споделям ". Това породи обвинявания, че се нарушава конституцията, че се проповядва джендър идеология в учебните заведения и че с неразбираеми цели се събира информация за половата ориентировка на децата.

От позицията на Европейска комисия по въпроса през вчерашния ден не личеше оттова да са склонни да трансформират анкетата. " Само страните членки на Европейски Съюз са способени да вземат решение въпроси, свързани с каквато и да било терминология за установяване на пола според техните конституции. SELFIE е непринуден и неизвестен инструмент в поддръжка на учебните заведения при използването на цифрови технологии за преподаване и образование. Всички заинтригувани учебни заведения могат да се записват на платформата и да създадат самооценката и резултатите от SELFIE остават единствено за съответното учебно заведение и не се споделят другаде ", обясниха оттова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР