От момента, в който вдигна спирачката, натискана от Фердинанд Пиех,

...
От момента, в който вдигна спирачката, натискана от Фердинанд Пиех,
Коментари Харесай

Skoda търси подизпълнители да помагат с производството

От момента, в който подвигна спирачката, натискана от Фердинанд Пиех, Skoda потегли стремително нагоре. Чешкият производител е яхнал вълната и планува до 2025 година да създава по над 2 млн. автомобила годишно. Таза офанзива оглавяват Kodiaq и Karoq, които към края на 2018 година ще изведат компанията до над 1,2 млн. продажби.

Тук ще отбележим, че Skoda към този момент изпревари Audi в границите на Групата, трансформирайки се във второто най-печелившо поделение след Porsche.

Проблемът е, че компанията не може да посрещне възходящото търсене и заводите й се задъхват, написа Reuters. “Има доста благоприятни условия да покрием пиковете в поръчките,” декларират от Skoda, добавяйки, че неизползваният индустриален потенциал на останалите фабрики VW Group няма да е задоволителен.

“Поради тази причина преглеждаме различни благоприятни условия, измежду които се включва и допустимо намиране на подизпълнител.”

През март източници от Skoda обявиха, че компанията търси способи да създава повече, един от които е построяването на цех отвън Чехия.

Бернд Остериох, индивидът, който дава отговор за работната ръка на VW Group, зави, че изнасянето на част от производството на Skoda в Германия няма да реши казуса на марката. Решението на проблема би трябвало да бъде взето до ноември.

Тук ще отворим скоба, че тримата огромни в Германия (BMW,Daimler и VW) постоянно употребяват подизпълнители, каквито са австрийската Magna (MG.TO) или финландската Valmet Automotive. Последните наеха 1000 нови чиновници през тази година, с цел да оказват помощ в наваксването с производството на Mercedes GLC и новата А-класа.

Това става фешън! Ковчегът е сменен от автомобил
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР