От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка,

...
От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка,
Коментари Харесай

Бременност: Вълшебно време - не и без предизвикателства

От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка, сте почнали да забелязвате измененията, които се случват с вашето тяло.
Бременност - вълшебно време, само че не и без провокации Докато организмът ви се приспособява да носи новия живот, в него настъпват някои предстоящи и непредвидени промени. Но до момента в който всички дами се надяват, че ще се възползват от по-плътна коса по време на бременността, тя може да донесе и някои неприятни признаци. За благополучие, в множеството случаи има доста способи, посредством които да се чувствате по-комфортно по време на този специфичен интервал, тъй че да се концентрирате върху връзката сред вас и вашето бебе.
Днес ще разгледаме някои от най-честите недоволства, техните аргументи и способи за реализиране на комфорт по време на бременността.
Храносмилателни разстройства Колкото и да е вълшебна бременността, хормоналните промени и фактът, че във вас пораства живот, могат да доведат до храносмилателни проблеми. За някои това стартира със утринно гадене (не е наложително да е единствено сутрин), проявяващо се през ранните месеци на бременността, само че за доста дами – към 40% - стомашно-чревните недоволства се демонстрират към края на бременността. Някои изпитват отичане и газове след обяд или вечер или страдат от киселини в стомаха при лягане. Други, може да не са толкоз " постоянни ", колкото са били преди бременността и да получат запек, което прави ходенето до тоалетна неприятно прекарване.
Начинът на живот – хидратация, придвижвания и диети – може да играе забележителна роля тук, като също по този начин е значимо да помислите за бактериалната микрофлора във вашия храносмилателен тракт. Освен пиенето на задоволително количество вода, леките извършения, като йога и вървене, храненето с храни, богати на фибри, като зеленчуци, плодове и ядки, вие също по този начин можете да помислите и за банкет на пробиотици. и съдържат Lactobacillus reuteri Protectis, естествено срещащи се в човешкия организъм бактерии, които са безусловно безвредни за бременни дами и бебета. Проучванията също са посочили, че Protectis може да усили броя на потребните бактерии във вашите вътрешности.
Поддържайте силите си Въпреки, че множеството бъдещи майки желаят да станат заран с чаша топъл чай, действителността за днешните майки е друга и те би трябвало да балансират при осъществяването на доста други неща, до момента в който износват бебето си – работа, гледане на други деца, визити при лекари, учебни заведения за бъдещи майки и други Лесно е да започнеш да се изтощаваш тъкмо тогава, когато би трябвало да отделяш повече време за грижата за себе си. Тогава би трябвало да извършите всичко допустимо да подкрепите имунната си система по време на бременността.
Отдавна се знае, че към 80% от имунните кафези се намират в червата. Поради това в стомашно-чревния тракт се образува по-голямата част от предната защитна линия против нежеланите положения. Въпреки това може да се нуждаете от спомагателни грижи по време на бременността, когато вашата имунна система е в непрекъсната динамичност. Допълнителният банкет на пробиотици може да усили концентрацията на естествената микрофлора в стомашно-чревния тракт. В допълнение, откривателите от дълго време приказват за изгодите на Vitamin D3 за имунната система. За страдание, количеството Vitamin D3, което си набираме посредством излагане на слънчевите лъчи, доста зависи от разнообразни фактори, като метод на живот, възраст, цвят на кожата, сезон и местоживеене. BioGaia ProTectis дъвчащи таблетки с Vitamin D3 съдържат композиция от Lactobacillus reuteri Protectis и Vitamin D3, които обезпечават поддръжка на вашата имунна система, поддържайки ви здрави и щастливи, с цел да можете да се насладите на това особено време – бременността.

Независимо от това какъв брой ускорявате вашата имунна система, от време на време ще се разболявате. Ако по време на бременността имате бактериална зараза, антибиотиците могат да бъдат решение. Ако вашият доктор изпише антибиотичен курс на лекуване по време на бременността е значимо да приемате пробиотици по време и няколко дни след преустановяване на приема им, с цел да предодвратите появяването на нежелани реакции, като диария. Забележка: дали сте бременна или не, антибиотиците би трябвало да се одобряват единствено по лекарско наставление и да се одобряват, както е разказано в листовката за пациента.
Докато антибиотиците унищожават или потискат патогените, които ни разболяват, те не са способни да разграничат " положителните " от " неприятните " бактерии. Те също инхибират ендогенните бактерии във вашите вътрешности. Проучванията са посочили, че пробиотиците са ефикасни при колонизиране на чревната флора. Хранителните добавки, съдържащи живи микроорганизми като Lactobacillus reuteri Protectis (BioGaia®) могат да бъдат одобрявани по време на антибиотичната терапия.

Здравословна усмивка Друг аспект, на който дамите не обръщат изключително внимание по време на бременността е здравето на устната празнина. По време на този интервал хормоналните промени провокират увеличение размера на кръвта в организма. Това е естествена част от бременността, само че това може да засегне венците и естествената микрофлора в устната празнина, изключително сред втория и осмия месец на бременността, с вероятен пик в третия триместър.
Тъй като по-голямата част от бактериите навлизат в организма през устата, тя също съставлява първата линия за отбрана на организма. От особена значимост е да се обърне внимание на устната хигиена, постоянното посещаване при стоматолог и уравновесената диета. Проучвания при бременни дами откриват, че таблетките за смучене, съдържащи млечно-кисели бактерии, спомагат за поддържането на добра орална микрофлора и усилват броя на потребните бактерии в устата. Така обезпечават отбрана от гингивит и пародонтоза.
Както споменахме преди, тези промени в тялото ви са естествена част от вашето " странствуване " през бременността, само че се надяваме, че нашите препоръки ще ви оказват помощ да се насладите на това вълшебно време още повече. Важно е да говорите с вашия доктор за всевъзможни терзания, които може да имате по време на бременността, с цел да получите съвет, съгласуван с вашите характерни потребности. Повече информация вижте на или Фейсбук страницата на BioGaia Bulgaria.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР