От момента на въвеждане на експлоатация на тунела Ечемишка“ от

...
От момента на въвеждане на експлоатация на тунела Ечемишка“ от
Коментари Харесай

Тунелът убиец Ечемишка не е ремонтиран, откакто е построен през 1985 г.

От момента на въвеждане на употреба на тунела „ Ечемишка “ от 1985 година до деня на случая през 2017 година този тунел не е бил ремонтиран нито един път.
 Лазар Лазаров отива на съд за причиняване на гибел по несъобразителност  Герджиков уволни управлението на АПИ поради случая в  Лампа падна върху кола на автомагистрала
Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг, на който беше показана спомагателна информация за обвиняването против длъжностни лица от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за случая в тунел „ Ечемишка “, при който почина жена. Както стана ясно по-рано през днешния ден някогашният началник на АПИ Лазар Лазаров и още петима души от организацията са упрекнати в причиняване на гибел по несъобразителност.

Арнаудова даде детайлности към обвиняването. По думите ѝ през годините на употреба на оборудването то само е било боядисано, само че не е имало действия по поддръжката.

„ От 2005 година до 2017 година единствено " Автомагистрали " ЕАД са уведомявали АПИ 11 пъти с подробни писмени отчети за пътните уреди и главно в частта осветителната уредба, която е съществувала там и не е била подменяна “, уточни тя. „ За 32 години употреба не е юридически никакъв ремонт. В момента, в който чиновници са установявали, че имал нарушение на осветителната уредба, те са подвързвали осветителните тела с тел и кабел, тъй като е било невероятно да се заварят. Състоянието е било обезпокоително, падали са греди върху пътното платно и основават предпоставки за пътнотранспортни катастрофи “, разяснява още тя.

Това, което е предизвикала смъртоносния случай в тунела, е разяждане. Още през 2010 година структурата е станала рискова, и това е било притежание на АПИ.

" Предлагани са доста постоянно съответни дейности за обезопасяване. За страдание бездействието е траяло прекомерно дълго време ", сподели още представителят на основния прокурор.

Арнаудова добави, че в хода на инспекциите е открито, че в сектора на тунел „ Ечемишка “ през 2015 година е имало две пътнотранспортни катастрофи, които са били единствено с материални вреди. През 2016 година е имало също случай. Ръководството на АПИ са получавали освен сигнали, само че обширни обследвания и документи, все пак длъжностните лица не са подхванали никакви дейности “, сподели тя.

По думите ѝ въпреки множеството сигнали към Агенцията за положението на сектора, не се е стигнало до никакви дейности от страна на управлението. Тя изясни, че единствено две седмици след случая, осветлението в сектора е било сменено. По думите й лидерът на автомобила, който в действителност е брат на жертвата, не е притеглен като обвинен, тъй като не е нарушил Закона за придвижване по пътищата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР