От момента на избухването на заразата COVID-19 Китай е давал

...
От момента на избухването на заразата COVID-19 Китай е давал
Коментари Харесай

Британски депутати поискаха създаването Г-20 в здравеопазването

От момента на експлоадирането на болестта COVID-19 Китай е давал разнопосочна информация за заболяването, а Иран и Русия може да популяризират подправена информация за ковид, настояват от Камарата на общините в английския парламент, представени от БГНЕС.
Депутатите осъдиха държанието на Китай по повод битката с разпространяването на вируса. Според тях, Пекин е трябвало да играе съществена роля при събирането на данни за болестта, а него е сторила. Това се твърди в отчет на комисията по външни работи на Камарата на общините.
Затова съставителите на документа приканват управляващите във Англия да се борят дружно със съдружниците си с тези феномени и да основат конструкция, сходна на Г-20 в региона на опазването на здравето.
Авторите на документа показват няколко образеца, които доказвали, че Китай е давал разнопосочна информация за заболяването. На 14 януари СЗО разгласява в Twitter изказване за неналичието на очевидни доказателства, че вирусът може да се предава от човек на човек, базирайки се на данни на китайски специалисти.
В отчета се цитира китайският офталмолог Ли Вънлян, който предизвестява за заплахата от новия ковид още преди началото на епидемията. Лекарят беше привикан в полицията, където му не разрешиха да „ популяризира погрешна информация “. През февруари той беше диагностициран с ковид и няколко дни по-късно умря.
Подобни случаи са попречили обстановката да бъде оценена още в ранен етап, акцентират депутатите.
Авторите на отчета загатват и страни като Русия и Иран, които може да популяризират погрешна информация за естеството на вируса. Цената на дезинформацията са изгубените човешки животи, написа в отчета, представен от " Дойче веле ".
* Групата на двайсетте, кратко Г-20, е в действителност група от 19 страни с най-големи стопански системи в света плюс Европейския съюз, представян от страната ръководител на Съвета на Европейски Съюз (освен в случаите, когато страната ръководител е член на огромната осморка и по подобен метод към този момент е показана в G20). Това са Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, ЮАР, Япония и Европейският съюз. Освен това, нормално на срещите на G20 участват представители на Международния валутен фонд и Световната банка. Г-20 е основана в началото като Г-7 на 26 септември 1999 година и е неофициална самодейност, в която вземат участие финансови министри и шефове на централни банки за съдействие и консултация в областите на интернационалната финансова система, световната стопанска система и други стопански сфери.
Г-20 създава 90 % от международния брутен народен артикул, генерира 80 % от интернационалната търговия (включително търговията в самата ЕС) и обгръща две трети от популацията на света. Структурата е препоръчана от някогашния канадски министър на финансите Пол Мартин (който след това става министър-председател на Канада) за съдействие и съвещания по въпроси, свързани с интернационалната финансова система. Тя учи, преглежда и предизвиква полемики по политически въпроси, свързани с поощряване на интернационалната финансова непоклатимост и има за цел да преглежда въпроси, които са отвън отговорността на всяка една друга организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР