От много време за разпространява информацията, че за да разберем

...
От много време за разпространява информацията, че за да разберем
Коментари Харесай

Ето защо една кучешка година не е равна на седем човешки

От доста време за популяризира информацията, че с цел да разберем на какъв брой човешки години се равнява една кучешка, би трябвало да умножим възрастта на кучето ни по седем. Според ново проучване обаче, в действителност има различен способ, който е доста по-точен.
 Кучетата и някои от аргументите да миришат по-зле от нормално
Защо от време на време кучето ни мирише по-зле от нормално

Има ли мотив да се тормозим

Част от казуса с правилото за умножение по седем е, че кучетата и човешките същества не остаряват с една и съща скорост, тъй че графиката, очертаваща човешката възраст по отношение на възрастта на кучетата, не би трябвало да демонстрира съвършено права линия.

Според новата формула, кучетата доближават зрялост по-бързо от нас и прекарват повече от времето си в преклонна възраст. За да изчислим точната възраст на косматия ни другар, би трябвало да умножим естествения алгоритъм на възрастта на кучето по 16, след което да прибавим 31. По този метод ще разберем на какъв брой " човешки " години е.
 Снимка 486979

" Новата формула има доста по-голям смисъл, тъй като в края на краищата едно деветмесечно куче може да има кученца, което приказва за обстоятелството, че въпреки да го мислим за бебе, то в действителност към този момент е в доста зрелост. Именно по тази причина знаехме, че съотношението 1: 7 не е точна мярка за възрастта ", споделя биоинженерът Трей Идекер от Калифорнийския университет в Сан Диего.
 Кучетата и девет породи, които не миришат
9 породи кучета, които не миришат

Всичко е до характерностите на козината им

Този обновен способ за пресмятане се основава на изследвания в нововъзникващата област на епигенетиката - методът, по който гените могат да бъдат включени и изключени, без да въздействат на главната ДНК, пишат от Science Alert.
 Снимка 486976

В този случай екипът преглежда молекули, наречени метилови групи и по какъв начин те се натрупват с напредването на възрастта при кучетата и хората. Според откривателите, този способ може да помогне за тестване на лекуването против стареене, както и да ни даде по-добро схващане за това по какъв начин любимците от другите породи порастват и остаряват.

Учените се надяват да схванат за какво някои кучета развиват заболяване на по-млада възраст или умират по-рано от естественото, до момента в който други живеят дълъг живот, без заболявания.
 Снимка 486977

Оказва се, че единственият път, когато остарялата формула 7: 1 в действителност важи, е когато кучето е на към девет или 10 години. Тъй като не сме доста положителни в математиката, за наше облекчение можем да употребяваме този калкулатор, в случай че желаеме да разберем навръх какъв брой човешки години е нашият любим.
 Кучетата, човешките страсти и по какъв начин домашните любимци ги разпознават
Как кучетата разпознават страстите ни

Оказват се много добри
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР