От много време в интернет форумите и социалните мрежи притежатели

...
От много време в интернет форумите и социалните мрежи притежатели
Коментари Харесай

Apple призна, че забавя работата на старите iPhone-и

От доста време в интернет форумите и обществените мрежи притежатели на по-стари модели iPhone се оплакват, че с времето устройствата им стартират да работят по-бавно. Пред софтуерния блог TechCrunch Apple удостовери, че закъснение при по-старите модели iPhone е допустимо и то е умишлено. Причината обаче надалеч не е опит на компанията да накара потребителите да купуват нови iPhone-и.

Samsung патентова още един сгъваем смарт телефон

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Apple изяснява, че с времето литието-йонните акумулатори остаряват и губят свойствата си. Това не им разрешава да обезпечават задоволително електричество при моменти на пиково натоварване на телефона. Проблемът се демонстрира най-много, когато батерията е прекомерно студена, остаряла или просто не добре заредена. В такива обстановки iPhone е програмиран да се самоизключва, с цел да защищава съставените елементи от повреди.

Apple отбелязва юбилея на iPhone с три нови модела

Защо iPhone X към момента изостава от конкуренцията

От към година насам обаче Apple ползва различен трик. Компанията е добавила към iOS нов код, който се употребява от по-стари модели като iPhone 6, iPhone 6s и iPhone SE. Той разпределя натоварването на повече цикли на процесора и по този метод не се реализират пикови натоварвания, с които батерията да не може да се оправи. Резултатът е, че в някои обстановки, по-старите модели на iPhone фактически може да работят по-бавно. Същият код към този момент се употребява и от iPhone 7.

Старите технологии, които към момента всеобщо се употребяват

Според Apple обаче всеобщият консуматор едва ли ще забележи сходен проблем в множеството случаи. Системата се задейства единствено при избрани условия и за малко, след което още веднъж възобновява оптималния капацитет на iPhone.

Компанията се реши да даде пояснение откакто по-рано този месец консуматор на Reddit разгласява резултати от процесорни проби на своя iPhone 6 Plus преди и след промяна на батерията. Резултатите демонстрират точно доста по-добро показване на телефона с новата батерия. Apple можеше да си спести проблемите, в случай че беше обяснила дейностите си авансово, разяснява TechCrunch.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР