От много време политическата ситуация в България не е била

...
От много време политическата ситуация в България не е била
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Партиите да мислят с кого биха управлявали след изборите

От доста време политическата обстановка в България не е била толкоз ясна. Май е време да мислим не толкоз за мажоритарни избори, що се касае за ограничение мандата на изпълнителната власт, на премиера. Прекаляването в това отношение води до дефицити в страната, разяснява пред Радио София социологът Кънчо Стойчев, като добави сходни образци и от Европа.

Според него не трябва да се преувеличава смисъла на едно служебно държавно управление – пълномощията му са лимитирани, животът му е до 60 дни. Главната задача – да приготви предварителните избори. А те се обрисуват на 11 или 18 юли т.г.

Сега е моментът да се актуализира бюджетът. Непременно би трябвало да се одобряват тези закони, които витално значими за България, акцентира Стойчев.

Според него от Българска социалистическа партия може да не върнат на секундата мандата, когато президентът им го връчи, само че социалистите нямат работещ ход за сформиране на държавно управление.

Дейността на идващият парламент сигурно ще се дефинира от 4 огромни партии, които ще съберат сред 400 и 700 хиляди гласа – ГЕРБ, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Не бива да се чертаят червени, забранителни линии. Бъдещо ръководство мъчно може да се реализира без обединяването на две от тези политически обединения, счита още Кънчо Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР