От минус 6 градуса в Чирпан до плюс 2 градуса

...
От минус 6 градуса в Чирпан до плюс 2 градуса
Коментари Харесай

Пролет в четвъртък, сняг в петък

От минус 6 градуса в Чирпан до плюс 2 градуса в Шумен бяха температурите тази заран. В София - минус 4 градуса. Максималните температури през днешния ден се чака да са сред минус 1° и 6°, в София към 2. Над Западна България ще бъде слънчево, до момента в който над Източна през по-голямата част от деня ще се задържи облачно. Ще духа до сдържан, в Югоизточна България и по Черноморието краткотрайно мощен вятър от север-североизток.

През нощта вятърът в Източна България ще стартира да отслабва. Ще бъде безоблачно, като се изключи югоизточните региони, където тук-там ще има валежи от дъжд, в Странджа от сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и плюс 1°, в София минус 5°.

Утре към този момент над цялата страна ще бъде слънчево. Повече облаци ще има преди обяд единствено над крайните югоизточни региони, където към момента са вероятни валежи от дъжд. Температурите ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 5° и 10°, в София към 6°.

По Черноморието ще бъде слънчево като се изключи часовете преди обяд, когато тук-там по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Само над Странджа в часовете преди обяд ще има забележителна облачност, не е изключено и там да превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен североизточен вятър.

Температурите ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред минус 3 градуса на Алеко до 0 градуса в Боровец. И над по-голямата част от Балканите на следващия ден ще бъде слънчево и ще се затопля. След обяд над северозападните региони от полуострова ще има краткотрайни нараствания на облачността.

У нас в четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Ще се затопли и минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните сред 8 и 13 градуса. В петък температурите още веднъж ще тръгнат надолу, тук-там ще има слаби валежи от дъжд, а в планините и от сняг. През почивните дни още веднъж ще се затопли и ще бъде най-вече слънчево.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР