От Министреството на външните работи предупреждават за възможно образуване на

...
От Министреството на външните работи предупреждават за възможно образуване на
Коментари Харесай

Протест на гръцки земеделци ще блокира Кулата - Промахон


От Министреството на външните работи предизвестяват за допустимо формиране на колони от чакащи коли в региона на пункт Серес, където гръцките селскостопански производители възнамеряват алегоричен митинг и блокиране на придвижването в региона на граничния пункт Кулата-Промахон. Очаква се шествието да стартира в 14 ч. „ Гранична полиция " е в непрекъснат контакт с сътрудниците си от гръцка страна. Оттам напомнят, че най-близкият граничен пункт е Илинден - Ексохи.

В цяла Гърция през днешния ден ще има протестни демонстрации и алегорични блокади на граничните пунктове с Република Македония и България поради дебатите и гласуването в Народното събрание по ратификация на Преспанското съглашение за новото име на Македония, съобщи кореспондентът на БНР. Опозиционните партии дефинираха споразумеието като нездравословно.

Почти всички депутати от опозицията са декларирали предпочитание да се изкажат по контракта от Преспа, което по всяка възможност ще удължи времето за разискване до петък.

Секретарят на опозиционната партия „ Нова народна власт " прикани всеки народен представител да поеме политическа и персонална отговорност при гласоподаване.

По неофициална информация, опозицията приготвя избор на недовореие към държавното управление, което в случай че се внесе според закона, се приключва разискването за контракта от Преспа и се минава към диспути за вота на съмнение.

Социалистите желаеха да се прегледат в Народното събрание измененията в конституцията на Скопие. Заместник-министърът на външните работи заяви изненадващо, че тези промени още не са осъществени, което докара дебатите до цялостен безпорядък. Социалистите споделиха, че няма да гласоподават за контракт, който не е изпълнен.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР