От Министерството на здравеопазването отрекоха да е към настоящия момент,

...
От Министерството на здравеопазването отрекоха да е към настоящия момент,
Коментари Харесай

МЗ отрече да е обявена грипна епидемия в област Стара Загора

От Министерството на здравеопазването отхвърлиха да е към сегашния миг, каквато информация се появи по-рано през днешния ден.

Грипна зараза е заради нарасналата заболеваемост от остри респираторни болести и грип, удостоверяват от Министерство на здравеопазването.

Временни противоепидемични ограничения на територията на дадена област се вкарват единствено след предварителното им координиране с основния държавен здравен контрольор според условията на Закона за здравето, декларират от Министерството на здравеопазването.

Припомняме, - 12 януари и ще продължат до 17 януари, до момента в който в област Шумен грипната зараза е оповестена, считано от 13 до 18 януари.
 И в област Шумен оповестиха грипна зараза
И в област Шумен оповестиха грипна зараза

Временните противоепидемични ограничения влизат в действие от 12 януари

Временните противоепидемични ограничения въведени в двете области включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета, както и на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации. Лечебните заведения би трябвало да плануват опция за разширение на легловия потенциал на вътрешните отделения за сметка на други отделения, предвид на приемане на ориентирани пациенти с грип затруднения.

Задължително е провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.
 Онлайн образование при грипна почивка - ще взема решение МОН
Онлайн образование при грипна почивка - ще взема решение МОН

Няма задоволителна наличност на противогрипни ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР