От министерството на здравеопазването обясняват какво представлява грипът и как

...
От министерството на здравеопазването обясняват какво представлява грипът и как
Коментари Харесай

Грипът започва с втрисане, висока температура и болки в тялото

От министерството на опазването на здравето изясняват какво съставлява грипът и по какъв начин да бъде разпозната инфлуенцата за сезон 2017/2018, осведомиха от Министерство на здравеопазването.

Грипът е заразно заболяване, което се следи всяка година през есенно-зимния интервал. Причинява се от няколко вируса - А, В и С, които не могат да се разграничат симптоматично, осведомят от Министерство на здравеопазването.

Грипът стартира с ненадейно настинка, висока температура, общо неразположение, болки в мускулите и ставите . От заразяването до проявата на първите дни минават сред 2 до 5 дни.

Заразяването с грип става по въздушно-капков път - посредством кихане и кашляне. Предават се най-вече посредством отделяния секрет при кихане и кашлица. Вирусите са устойчиви във външната среда. Те могат да преживеят няколко часа върху повърхности и запрашена среда . Вирусите Честото измиване на ръцете и положителното проветряване понижава опцията за заразяване от близките предмети и повърхности, поучават лекарите.

Усложненията при грип са пневмонии, синуити, отити, миокардити и други Най-уязвими за развиването на затруднения са дребните деца и възрастните с хронични болести. Често това са вторични бактериални инфекции .

Припомняме, преди дни 3-годишно дете умря от грип в София.

 Грипен вирус лиши живота на тригодишно дете у нас
Грипен вирус лиши живота на тригодишно дете у нас

Първият грипен вирус вид А за сезона

От ведомството на Кирил Ананиев твърдят, че имунизирането със сезонна противогрипна ваксина е най-ефективният способ за предотвратяване от грипна зараза. Противовирусните препарати се употребяват за лекуване за понижаване продължителността на боледуване и риска от затруднения. Те са най-ефективни в случай че се одобряват в първите 24 до 48 часа от появяването на признаците.

Използването на антибиотици при вирусно заболяване, неусложнено с бактериална зараза, е ненужно и с нищо не оказва помощ на организма. Антибиотик може да се приема единствено след преценка от лекуващия доктор, спазвайки типа, дозата и продължителността на изписания препарат.

Медиците поучават, че е по-добре да заобикаляме непосредствен контакт с заболели лица, както и местата, където има доста хора.

 Да се подготвим за грип след Нова година, мръсният въздух понижава имунитета
Да се подготвим за грип след Нова година, мръсният въздух понижава имунитета

Настинки няма, а по-скоро са вирусна зараза всички тези признаци като течене на нос и болене на глава, изясни проф. Кантарджиев

Ако сте болен, стойте на безвредно разстояние от другите , с цел да ги предпазите от заболяване. Избягвайте потреблението на публичния превоз при опция. Експертите поучават да се употребява и хирургическа маска.

" При заболяване останете у дома, не ходете на работа или учебно заведение и не излизайте по други аргументи. Измивайте постоянно ръцете си със сапун и вода, изключително след кихане и кашлица. Покривайте устата и носа си с ръка или кърпичка за еднократна приложимост при кашлица и кихане. След приложимост изхвърляйте носните кърпички в кофата за битов боклук ", поучават от Здравното министерство.

Ако няма чешма, те поучават ръцете да се почистват с мокри кърпички или дезинфекциращ гел. Почиствайте твърдите повърхности като дръжки на порти, телефони, отдалечени ръководства и други постоянно с елементарен почистващ препарат , предлагат медиците.

Ако няма затруднения, грипът се лекува в домашни условия с лекарства, които облекчават признаците и задоволително количество течности . Потърсете здравна помощ при първите признаци, поучават от Министерство на здравеопазването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР