От Министерството на здравеопазването дадоха пресконференция, в която засегнаха темата

...
От Министерството на здравеопазването дадоха пресконференция, в която засегнаха темата
Коментари Харесай

От МЗ обясниха дали България е застрашена от коронавируса

От Министерството на здравеопазването дадоха конференция, в която засегнаха тематиката за ковид и до каква степен той би могъл да заплаши нашата страна, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,По тематиката с ковид не ми харесва това, че някак си започнахме да броим умрелите, което обаче не ни дава кой знае каква информация. Всеки приказва, че починалите са над 80 души, само че никой не загатва, че има и 50 изцяло излекувани и изписани, тъй че смъртността от този вирус все още е към 10 процента'', съобщи пред публицистите основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

,Много е евентуално вирусът самичък да се самоизолира, само че няма гаранция за това. За момента се знае, че се предава от човек на човек, само че не е ясно по какъв метод става самото предаване. На първо място е доста значимо да се съблюдават хигиеничните ограничения в лечебните заведения'', добави той.

Коронавирусът към този момент се предава по-лесно от човек на човек

По отношение на ограниченията, които са подхванати, доцент Ангел Кунчев уточни, че към този момент е основана оперативна работна група, която ще се занимава по всички въпроси, касаещи ковид.

,,Трябва да се има поради, че износът на вируса е мощно понижен поради подхванатите ограничения от китайските управляващи. Не единствено Ухан, само че и няколко други града са блокирани, т.е. към 46 млн. души са блокирани. Положителното е, че това е третият ковид, защото като коронавирусите идват на всеки 10 години. Те потеглят от Азия, тъй като изискванията там са идеални - има голяма централизация на хора, животни, пазари, високи температури... идеална опция за основаване на нови щамове'', разяснява още Кунчев и добави, че опасността за ковид на територията на Европа е на приблизително равнище.

Очаквайте още детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР