От Министерството на вътрешните работи предупреждават за зачестили фалшиви имейли

...
От Министерството на вътрешните работи предупреждават за зачестили фалшиви имейли
Коментари Харесай

От МВР предупреждават за фишинг имейли от тяхно име

От Министерството на вътрешните работи предизвестяват за зачестили подправени имейли от тяхно име. Става дума за фишинг известия, в които се съдържат заплашителни известия за формирани наказателни производства, съпроводени с логото на министерството. Това оповестяват от ведомството.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че нямат процедура да изпращат призовки по електронни пощи и приканват хората да бъдат бдителни и да не отварят сходни имейли. 

Ето и цялата позиция на Министерство на вътрешните работи:

Във връзка със зачестили през последните дни недоволства от жители, получили по електронните си пощи писма със заплашителни предизвестия за наказателно гонене, илюстрирани при отваряне с логото на дирекция от Министерство на вътрешните работи, от полицията още веднъж прецизират, че това е фишинг.

Напомняме, че в Министерство на вътрешните работи няма сходна процедура да се приканват жители по електронните пощи, както и че и-мейлите на вътрешното ведомство и на останалите институции в страната ни наложително съдържат разширението ".bg “.

Съветът на специалистите е при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже и отварянето им, тъй като това може да крие възможен риск за техните електронни устройства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР