От Министерството на външните работи предупреждават за възможно образуване на

...
От Министерството на външните работи предупреждават за възможно образуване на
Коментари Харесай

Очакват се опашки в района на Кулата-Промахон заради протести в Гърция

От Министерството на външните работи предизвестяват за допустимо формиране на колони от чакащи коли в региона на пункт Серес, където гръцките селскостопански производители  възнамеряват алегоричен митинг и блокиране на придвижването в региона на граничния пункт Кулата-Промахон. Очаква се шествието  да стартира в 14 ч. 

Българските гранични власти  са осведомени за подготвяния митинг и не изключват  границата да бъде блокирана с жива верига. Най-вероятно протестиращите ще дойдат на място с леки коли, така като  в граничната зона е неразрешено разполагане на земеделска техника. Дежурните екипи на „ Гранична полиция “ осведомят пътуващите към южната ни съседка за предстоящите проблеми с напредването в региона към граничния пункт. След обяд трафикът става доста натоварен на вход към България, като преобладаващо от Гърция към страната ни се движат камиони и рейсове. Към момента няма информация за готвени митинги на другия граничен  пункт в региона - „ Илинден-Екзохи “, към който при натоварен трафик и тапи на Кулата се пренасочват колите, съобщи кореспондентът на БНР в Благоевград.

В цяла Гърция през днешния ден ще има протестни демонстрации и алегорични блокади на граничните пунктове с Република Македония и България поради дебатите и гласуването в Народното събрание по ратификация на Преспанското съглашение за новото име на Македония, съобщи кореспондентът на БНР. Опозиционните партии дефинираха споразумеието като нездравословно. 

Гръцките фермери обавиха, че блокират " алегорично " границата с България и Македония в символ на митинг против Преспанското съглашение. Протестни демонстрации ще има в Солун и Атина. 

 
Фермери от Северна Гърция се събират след решението им да блокират през днешния ден граничните пунктове с България при Промахон и с Македония. Това е израз на митинга им против одобрение на Договора от Преспа, който късно довечера ще се гласоподава в Народното събрание. Фермерите показват, че ще затворят граничните пунктове алегорично, без да прецизират в какъв брой часа и дали ще спрат придвижването в двете направления.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР