От Министерството на външните работи (МВнР) у нас публикуваха позиция

...
От Министерството на външните работи (МВнР) у нас публикуваха позиция
Коментари Харесай

МВнР за падналите ракети в Полша: В контакт сме с НАТО и ЕС

От Министерството на външните работи (МВнР) у нас разгласиха позиция на формалната си интернет страница във връзка с  падналите ракети съветско произвеждане на територията на Полша и двамата починали в резултат на детонациите през вчерашния ден. 

Снощи Министерството на външните работи на Полша удостовери, че в източната част на страната е паднала ракета съветско произвеждане.

В позицията си Министерството на външните работи у нас написа, че показва извънредно безпокойствие от вчерашните детонации на полска територия, довели до две жертви. Оттам оповестяват, че са в непосредствен контакт и съвещания със съдружниците в НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз , като наблюдават от близко обстановката.

" Подчертаваме цялостната си взаимност с Полша и полския народ. Изразяваме съболезнования за фамилиите на жертвите. Очакваме изясняването на всички обстоятелства и условия към случая на полска територия ", пишат от Министерство на външните работи в позицията си. 

От ведомството пишат още, че осъждат остро " варварските ракетни офанзиви , осъществени през вчерашния ден от Русия против украински градове и цивилна инфраструктура ". Русия би трябвало неотложно да приключи военната си експанзия против Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към украинския народ, се споделя в текста.

В този миг от основна значимост е запазването на единството на съдружниците и сътрудниците в НАТО и в Европейски Съюз и твърдата ни поддръжка за Украйна и украинския народ пред лицето на продължаващата съветска експанзия, пишат още от Министерство на външните работи в позицията си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР