От Министерството на външните работи (МвнР) съобщиха, че са информирани

...
От Министерството на външните работи (МвнР) съобщиха, че са информирани
Коментари Харесай

МВнР търси обяснение от Белград за задържания на границата Александър Димитров


От Министерството на външните работи (МвнР) оповестиха, че са осведомени за зародилия проблем на граничния пункт и задържането от сръбските управляващи на трите книги на български език, които Димитров е носил със себе си на 9 август.

Генералното консулство на страната ни в Ниш е в контакт с журналиста " от момента на задържането му и след това - допускането му на територията на Сърбия, в това число за разпоредената от сръбските митнически управляващи конфискация на книгите ".

" Във връзка със случая бяха дадени инструкции на българското посолство в Белград за предприемане на дейности пред Министерството на външните работи на Република Сърбия, за резултатите от които ще осведомяваме в спомагателен порядък ", декларират още от Министерство на външните работи.

На 9 август повече от пет часа ръководителят на Сдружения " Глас " бе държан на граничния пункт " Рибарица-Олтоманци ". Причината по негови думи е била преместването на три книги " Елегия за краището " на някогашния общоприет консул в Ниш Едвин Сугарев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР