От Министерството на туризма се зарекоха да сложат край на

...
От Министерството на туризма се зарекоха да сложат край на
Коментари Харесай

Нова визия за Слънчев бряг: Павилиони заменят сергиите по тротоарите

От Министерството на туризма се зарекоха да сложат завършек на уличната търговия в Слънчев бряг. От това лято най-големият ни морски курорт ще е с изменена визия.

На централната алея в Слънчев бряг, както и в останалата част на курорта, ще бъдат сложени нови павилиони, в които ще бъде преместена цялата комерсиална активност.

Досега комплексът беше окупиран от стотици бараки, в които се продаваха артикули със подозрително качество.

Идеята на министерството е да бъдат поощрявани търговците, които оферират български артикули и сувенири и това да вдигне качеството на туризма.

Част от сектора обаче упорства, вместо да бъдат подменяни, павилионите да бъдат напълно отстранени.

Миналото лято стартира сьс зрелищна акция по унищожаване на павилиони и продължи със събарянето на няколко заведения край плажа.

Сега ще бъдат сложени нови и идентични на тип. Предвидени са 20 места за павилиони, които наемателите сами ще би трябвало да построят.

„ Ще бъдат неразрешени напълно щендерите, които да се разхождат по тротоарите от единия до другия край – нещо, на което безусловно всички сме очевидци, за което контролът ще бъде извънредно завишен”, уточни министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ Всяко едно място е съобразено с широчината на тротоарите, съответната проходимост и не на последно място – с туристопотока”, съобщи изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг” АД Златко Димитров.

Павилионите ще създадат курорта по-красив и няма да пречат на туристите да гледат морето, мотивираха се от министерството. Част от сектора е срещу.

„ Всякакъв тип по този начин наречени бараки или павилиончета нямат място в комплекса”, разяснява Веселин Налбантов, зам.- ръководител на БХРА.

--> „ Тези хора печелят съществени пари, тъй като отдаването на една такава колиба е сред 20 и 30 000 лв., които в действителност едва ли влизат в националния бюджет”, съобщи Георги Николчев – консултант на вицепремиера с сектор „ Туризъм”.

Подготвено е и предложение до Министерски съвет в Слънчев бряг да няма други павилиони с изключение на водни атракциони.

Ако измененията в Закона за туризма, предлагани от министерството, бъдат признати, такава ще е визията на всички национални курорти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР