От Министерството на образованието отговориха на лидерката на БСП Корнелия

...
От Министерството на образованието отговориха на лидерката на БСП Корнелия
Коментари Харесай

От МОН отговориха на Корнелия Нинова за българския език

От Министерството на образованието дадоха отговор на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за българския език.

" Под никаква форма и на никое място не се планува смяна на разбирането за българския език или преподаването на българския литературен език като непознат език в образователния проект. Спекулациите с българския език и неговото проучване в учебно заведение са нездравословни и рискови ". Това е позицията на Министерството на образованието и науката във връзка редица мнения в общественото пространство. Има настоящ стандарт за образованието на българския литературен език, който се съблюдава прецизно и поредно, оповестиха от МОН.

Повод за позицията е обява на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook. В нея се твърди, че в Министерството на образованието разискват българския език да се учи като непознат език, когато не ти е майчин. Нинова прибавя:

" Хора, събудете се. Сглобката, наречена държавно управление, ни обезбългарява брутално.

...

Чувате ли? В България българският език е непознат. А Конституцията, в която написа, че българският език е формален? А българщината? А жанр и Отечество? Безродници, спрете се! Българи, събудете се! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР