От Министерството на образованието и науката си измислят нова граматика,

...
От Министерството на образованието и науката си измислят нова граматика,
Коментари Харесай

Езиковед разкри що за човек е измислил скандалния въпрос за матурата!

От Министерството на образованието и науката си измислят нова граматика, като споделят че няма неточност в отговор Б на въпрос 7 от матурата по Български език и литература: „ Убедително написаното писмо на младия и упорит претендент впечатли комисия”. Такъв беше коментарът на езиковеда доцент Борислав Георгиев пред bTV.

„ Според мен е техническа неточност, която се прикрива, уточни той.

„ Това издава по-скоро мислене на чешки и на съветски език, в сравнение с български език. В тези езици няма подобен вид членуване, каквото има в българския “, добави той.

„ Сензацията този път се получи поради този господин, който е позволил грешката, а се изяснява по най-безумния метод “, сподели специалистът.

„ Ние експертите три дни се дърлим по този въпрос и това не може посмъртно да бъде тестова задача за държавния изпит “, безапелационен беше Георгиев:

Не може децата да поясняват „ какво е желал да каже авторът”, разяснява и Цвета Брестничка, ръководителят на асоциация „ Родители”.

„ Жалко е, че всека година по това време настъпва нервност около матурите, започваща с ограниченията по сигурността, дебненето на дванадесетокласниците, повече в сравнение с затворниците… Това провокира свръхреакция на зрелостниците и техните родители при сходни противоречиви моменти”, добави тя.

90% от българите не се оправят с цялостния и късия член, уточни още доцент Георгиев в коментар за равнището на граматичните знания у нас.

„ Много хора не се оправят, тъй като методът, по който се преподава граматика и правопис е смъртоносен – тъй че да отврати децата, а не да има даде опция да написа грамотно “, счита тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР