От Министерството на финансите предоставиха справка за предоставените бонуси. Данните

...
От Министерството на финансите предоставиха справка за предоставените бонуси. Данните
Коментари Харесай

43 млн. лв. бонуси били разпределени между 12 215 души

От Министерството на финансите предоставиха информация за предоставените бонуси. Данните са в отговор на подложен от народния представител Антон Кутев въпрос до министъра на финансите.

От данните излиза наяве, че 43 млн. лв.
бонуси били разпределени сред 12 215 души.

От МФ предоставиха информация за начислените и изплатени спомагателни хонорари за реализирани резултати (ДВПР) през 2018 година Тя е за Министерството на финансите и административните структури. Техните ръководители са второстепенни разпоредители с бюджет по бюджета на министерството.

 Българска социалистическа партия скочи на 118 млн. лв. <a href=бонуси в администрацията " > Обновена
Българска социалистическа партия скочи на 118 млн. лв.
бонуси в администрацията

9 млн. отиват за
бонуси в здравното министерство, 12 млн. - в общественото

Числеността на личния състав по административните структури в системата на МФ е, както следва:

- Министерство на финансите - 571 щатни бройки;

- Национална организация за приходите - 7 886 щатни бройки;

- Агенция " Митници " - 3 362 щатни бройки;

- Агенция за държавна финансова ревизия - 193 щатни бройки;

- Държавна комисия по
хазарта - 46 щатни бройки;

- Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейския съюз " - 72 щатни бройки;

- Агенция по публични поръчки - 85 щатни бройки.

Общо: 12 215 щатни бройки.

От ведомството на Владислав Горанов държат да бъде конкретизирано, че цитираната сума на брифинга на Българска социалистическа партия е разпределена сред 12 215 чиновници за цялата 2018 година " Водещо в този лист е Министерство на финансите, където са раздадени съвсем 43 млн. лева ", споделиха от Българска социалистическа партия.

Всички
бонуси са изплатени при съблюдаване на член 67, алинея 7, т. 5 и алинея 8-10 от Закона за държавния чиновник, член 107а, алинея 14, т. 5 и алинея 15 и 16 от Кодекса на труда и член 19, т. 5 и член 24 и член 25 от Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация, призната с Постановление № 129 на Министерския съвет от 2012 година

Според законовите разпореждания
бонусите са изплащани четири пъти годишно - през април, юли и октомври за настоящата година и през януари - за миналата година.

Според финансовите специалисти разноските за
бонуси не надвишават 30% от разноските за заплати, хонорари и наложителни осигурителни вноски по бюджетните разпоредители.

Бонуси са избрани въз основа на оценка на постигнатите резултати от главните структурни звена и обособените чиновници през изтекло календарно тримесечие, твърдят от МФ.

Бонусите не са повече от 80% от главните заплати .

Междувременно оповестиха, че в БДЖ не са получавани спомагателни материални хонорари . Информацията е във връзка изказванията на депутата Драгомир Стойнев, който съобщи, че " Холдинг БДЖ " ЕАД не е дал информация за спомагателни трудови хонорари.

От БДЖ обявиха, че са дали информация в Народното събрание в отговор на въпрос от депутата Георги Свиленски в границите на парламентарен надзор.

В " Холдинг БДЖ " ЕАД в допълнение материално стимулиране на чиновниците и на лицата наети по контракт за ръководство и надзор не е начислявано и изплащано през 2018 година, повтарят от БДЖ.

 Освободиха Велик Занчев и Владимир Владимиров от БДЖ
Освободиха Велик Занчев и Владимир Владимиров от БДЖ

На тяхно място идват Григори Григоров и Светломир Николов

От Министерството на труда и обществената политика (МТСП) прецизираха, че посочената сума от 13 млн. лева за Коледни
бонуси включва парите, получени през 2018 година от всички над 8000 щатни чиновници на МТСП и всички второстепенни разпоредители с бюджет към него .

В това число влизат чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта, Главната ревизия по труда, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за хората с увреждания, Национален институт за помиряване и арбитраж, Центъра за развиване на човешките запаси и районни начинания, Фонд " Социална протекция ", Фонд " Условия на труд ", Държавното дружество " Българо-германски център за професионално образование.

Общата сума включва четири заплащания на
бонуси (ДВПР) през 2018 година, които се отнасят за интервала от IV-то тримесечие на 2017 година до III-то тримесечие на 2018 година в това число. Средната сума на получените средства от един чиновник е 409,47 лева на тримесечие или 136,49 лева на месец.

Всички средства за спомагателни хонорари за реализирани резултати са изплатени при прецизно съблюдаване на нормативната уредба, регламентиращи тяхното установяване, допълниха от МТСП.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР