От Министерството на енергетиката прекратиха концесията на мина Оброчище през

...
От Министерството на енергетиката прекратиха концесията на мина Оброчище през
Коментари Харесай

Прекратиха концесията на мина Оброчище

От Министерството на енергетиката прекратиха концесията на мина Оброчище през февруари 2019 година, оповестиха от ведомството на Теменужка Петкова.

Последната инспекция от министерството е била на 15 май 2018 година Тогава е открито несъблюдение на концесионния контракт. Към управлението на мината е насочна покана за непринудено осъществяване в 30-дневен период.

От управлението на рудника не са изпълнили настояването за погашение в период на 130 хиляди лева
Заради неизаплащане на концесионно заплащане на 07 февруари 2019 година от енергийното министерство е спрян договорът от 01 юни 1999 година за концесия с предмет " Особено право на прилагане на подземни естествени благосъстояния - манганови руди посредством рандеман от находище " Оброчище - Северозападен сектор ".

От ведомството на Петкова изясняват, че прекратяването на концесията не анулира задължението на концесионера да поддържа за своя сметка рудника в предексплоатационно положение с нужния водоотлив и вентилация.

Работниците на " Евроманган " АД обявиха, че от юли 2018 година не са им изплатени заплатите. Дължимите суми за електрическата енергия на рудника се заплащат със забавяне.

В края на месец януари е извършена среща сред представители на Министерството на енергетиката и Национален профсъюз " Защита ". Тогава от " Евроманган " увериха МЕ, че ще стартира изплащането на дължимите суми.

Припомняме, Добричката районна прокуратура упрекна шефа на " Евроманган " ЕАД Дейвид Уелингс на 23 ноември 2017 година

Тогава против него бе повдигнато обвиняване, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията на сдружението като негов шеф и представляващ не е изискал от съда да открие произвеждане по неплатежоспособност.

Обвинението пристигна откакто стана ясно, че концесионерите не са плащали дължимото към страната и към служащите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР