От Министерство на здравеопазването предлагат промени в Наредбата за основния

...
От Министерство на здравеопазването предлагат промени в Наредбата за основния
Коментари Харесай

Здравното министерство предлага НЗОК да плаща лечението на пациентите с COVID-19

От Министерство на здравеопазването оферират промени в Наредбата за главния пакет от здравни действия, заплащани от Здравноосигурителна каса (НЗОК), с които да се даде опция касата да заплаща диагностиката и лекуването на пациенти с Covid-19, заяви БНР.

Министерство на здравеопазването предлага в Наредбата за главния пакет здравни действия да се планува опция за диагностика на съмнителните и заболелите лица с Covid-19 и за тяхното болнично лекуване в границите на съответните клинични пътеки.

Предлага се прибавяне на новите кодове за Covid-19 на СЗО към в този момент съществуващите клинични пътеки за лекуване на бронхопневмонии, бронхиолити, вирусни и бактериални болести при деца и възрастни.

От Министерство на здравеопазването оферират да се добави и PCR проучването в пакетите по вирусология и клинична микробиология в профилираната извънболнична здравна помощ, като тези промени в наредбата ще дадат опция на здравната каса да заплаща на лабораториите тестванията за ковид.

Средствата за това са от бюджета на НЗОК.

Предстои Надзорният съвет на здравната каса да дефинира размера на възнаграждение, както и НЗОК да подписа анекси към договорите си с лабораториите за осъществяване на PСR тестванията за Covid-19.

Промените са оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването за публично разискване от през днешния ден до 22 април /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР