От Министерство на външните работи на Тайван изразиха „искрена благодарност“

...
От Министерство на външните работи на Тайван изразиха „искрена благодарност“
Коментари Харесай

Цай Ин-уен: Правителството и армията са подготвени

От Министерство на външните работи на Тайван показаха „ откровена признателност “ към Съединени американски щати за предприемането на „ съответни дейности “ за поддържане на сигурността и мира в Тайванския проток и района.

Координаторът за Индо-тихоокеанския район към Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Кърт Кембъл съобщи в петък, че реакцията на Китай по отношение на визитата на Нанси Пелоси на острова е пресилена, което слага началото на военните игри на Пекин към острова, който Китай преглежда като своя територия.

Министерството на външните работи на Тайван през вчерашния ден направи изказване, в което уточни, че „ непровокираното военно и икономическо заплашване “ от страна на Пекин е „ укрепило в допълнение единството и устойчивостта на световния либерален лагер “.

По време на протест в Южен Тайван за локални избори, планувани за края на ноември, президентът на страната Цай Ин-уен съобщи, че сега не става дума единствено за съревнование сред претенденти, само че за устояване на натиска от страна на властнически Китай. Тя акцентира, че народа на Тайван е подготвен да брани свободата и демокрацията си и се радва на необятна интернационална поддръжка.

„ Бих желала да уверя всички, че както нашето държавно управление, по този начин и армията е готова и аз несъмнено ще се погрижа за Тайван “, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР