От Министерство на енергетиката отрекоха твърдението на бившия премиер Кирил

...
От Министерство на енергетиката отрекоха твърдението на бившия премиер Кирил
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката отрече твърдение на Кирил Петков, че в Гърция е имало свободни слотове за втечнен газ

От Министерство на енергетиката отхвърлиха изказванието на някогашния министър председател Кирил Петков, че на терминала за разтоварване на полутечен газ в Гърция е имало свободни слотове, само че служебното държавно управление не е употребило опцията.

По-рано, по БТВ, Петков съобщи следното: „ Недоумявам, откакто е имало
слотове за октомври и ноември, за какво служебното държавно управление избра да вземе единствено един транспортен съд. Обадих се на енергийния министър на Гърция за какво не можахме да имаме слотове, само че с удивление разбрах, че връзката е била вяла и не е имало напъни за намиране на слотове. Толкова положителни и контрактувани кораби бяха оставени и не бяха купени. “

" Във връзка с изказванията на някогашния прмиер Кирил Петков, че е имало свободни
слотове в Гърция, само че служебното държавно управление не е употребило опцията, подчертаваме, че това не дава отговор на истината ", разясниха в своя позиция от енергийното министерство.

" Ако беше по този начин, то буди подозрение за какво постоянното държавно управление просто не ги е удостоверило. Капацитетът на слотовете в Гърция от дълго време е ангажиран от частни компании, които го препродават, само че на доста по-високи цени ", показват от МЕ.

" В тази връзка е необичайно и друго изказване на Кирил Петков, а точно, че се е свързал с гръцкия енергиен министър, който всъщност няма по какъв начин да въздейства на свободния пазар на
слотове. Неуреденият от предходното държавно управление въпрос със слотовете е забележим и от писмо на някогашния шеф на „ Булгаргаз “ до Министерството на енергетиката от 27.07.2022 година В него се твърди, че слотове за посочените количества не се оферират на Ревитуса, а цените за потенциал на интерконектора Кулата/Сидирокастро са достигнали четири пъти първичната стойност на оператора ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР