От Министерския съвет само потвърдиха, че щом има нарушение на

...
От Министерския съвет само потвърдиха, че щом има нарушение на
Коментари Харесай

Доц.Ангел Кунчев: Вирусът удря точно там, където има грубо неспазване на мерките

От Министерския съвет единствено потвърдиха, че щом има нарушаване на разпоредбите, ще бъде формиран акт. Това съобщи пред NOVA основният държавен хигиеничен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка влизането на министър-председателя Бойко Борисов без маска в Рилския манастир.

„ Важното е при всички случаи на неспазване на разпоредбите да дадем образец, че контролът работи. Започнахме с партийните централи  националния стадион, Връчихме наставления  на Народното събрание, защото и там не се съблюдават както би трябвало разпоредбите. Продължаваме на всички места, където откриваме нарушавания “, разяснява Кънчев, като добави, че министър председателят ще бъде санкциониран с 300 лв.. Ще бъдат санкционирани и всички от екипа на премиера, публицистите и операторите, които не са спазвали разпоредбите.

„ Има и измежду политиците такива, които съблюдават ограниченията и други, които не ги съблюдават, както е и в останалата част на обществото. Донякъде разбирам, чисто прочувствено, желанието да оставим всичко това и да стартираме да живеем пълноценно. И на мен ми се желае това. Фактът е, че вирусът продължава да циркулира и да крие опасности. Трябва непрестанно да се припомня за това и за ограниченията. Последните две седмици с тези високи стойности ни демонстрираха, че вирусът удря тъкмо там, където има жестоко неспазване на ограниченията “, съобщи още Кънчев.

По думите му има съществено повишение на заболеваемостта, което надлежно води до повече хора в лечебните заведения и до повече смъртни случаи. Според него са нужни повече статистически данни, преди да се каже сигурно дали коронавирусът става по-малко нападателен, когато минава през доста организми, каквато е наклонността при други вируси.

„ Съществува опция за връщане на най-сериозните ограничения, при застрашителен напредък на заболеваемостта, само че в обществото има границата на толерантност към ограничаващите ограничения. Насилственото налагане става толкоз недопустимо като метод на живот и толкоз огромно е  желанието да не пречим на икономическия живот, че ние търсим салдото сред двете. Ако обаче имаме убедеността, чисто експертна и здравна, че би трябвало да се вземат ограничения, ние ще ги препоръчаме “, разяснява още Кънчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР