От миниколайдер до суперкомпютър! Наддаването на първите лица нека да

...
От миниколайдер до суперкомпютър! Наддаването на първите лица нека да
Коментари Харесай

Миниколайдер, суперкомпютър, а метро София-Варна, кога?

От миниколайдер до суперкомпютър!

Наддаването на първите лица дано да продължи!

Миниколайдерът ще ни разреши да следим дребната черна дупка, в която се трансформираме и която гълтам всичко по пътя си - очаквания, доверие, упоритости, бъдеще.

Суперкомпютърът ще ни помогне да проучваме в елементи свръхкорупцията, тъй като с елементарните изчислителни средства всички излизат почтени като вода ненапита и чисти като момина сълза.

Има още хрумвания за лансиране:

Писта за Формула 1 край Голо бърдо.

Подземно метро от София до Варна.

Обръщане на посоката или смяна на коритата на реките Марица и Струма.

Световен търговски център в Дупница - най-високият в цялата северноатлантическа общественост.

Ах, да, да не не помни построяването на АЕЦ Белене!

Така се случват нещата в България - тръгне ли да загнива един публичен строй, първите лица в страната стартират да стартират грандиозни и грандомански планове, на които и Остап Бендер с неговото Ню Васюки може да завиди. Само дето Луканов и Дойнов имаха по-прагматично въображение. Та и Институтът за тежко машиностроене в Червена могила, Радомир, в който автоматизирах на първите " Правец " инженерната активност, се оказа част от близо стоте завода на отечествения ВПК. И българската нация бе нация техническа. Първата техническа нация, докарала се до техническа злополука.

Но това е било по този начин, тъй като сме нямали миниколайдер и суперкомпютър.

А ето по какъв начин Остап Бендер рисува светлото бъдеще на Васюки:

Васюкинци няма да дават никакви пари. Те ще по-лу-ча-ват! Всичко е изключително просто. На шампионата с присъединяване на такива световноизвестни майстори ще се стекат фенове на шахмата от целия свят. Стотици хиляди хора, материално обезпечени хора, ще тръгнат за Васюки. Първо, речният превоз не може да транспорти толкоз доста пасажери. Следователно НКПС ще прокара железопътна автомагистрала Москва—Васюки. Това — едно. Второ — това са хотелите и небостъргачите за настаняване на гостите. Трето — покачване на селското стопанство в радиус от хиляда километра: гостите би трябвало да бъдат продоволствувани със зарзават, плодове, Хайвер, шоколадени бонбони. Дворецът, в който ще стане шампионатът — четвърто. Пето — изграждане на гараж за колите на гостите. За да бъдат излъчени по целия свят сензационните резултати от шампионата, ще се наложи да бъде издигната свръхмощна радиостанция. Това — шесто. Сега по отношение на железопътната автомагистрала Москва—Васюки. Няма подозрение, че тя не ще може да транспорти до Васюки всички искащи. Оттука и потребността от аеропорт „ Голямо Васюки “ — постоянно политане на пътнически самолети и дирижабли за всички краища на света, в това число Лос Анджелис и Мелбърн.

Ослепителни вероятности се разпростряха пред васюкинските фенове. Пределите на стаята се разшириха. Порутените стени на конезаводското гнездо рухнаха и вместо тях към синьото небе се извиси стъклен тридесет и три етажен замък на шахматната мисъл. Във всяка негова зала, във всяка стая и даже в летящите като патрони асансьори седяха замислени хора и играеха шах върху инкрустирани с малахит дъски…

Б. ред. - Статията на проф. Николай Слатински е от профила му във фейсбук. Заглавието е на редакцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР