От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия

От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия ...

Екатерина Захариева: Спрените средства по ОП „Регионално развитие” са възстановени.

От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия орган доведе до това, че спрените плащания се възстановяват по ОП „Регионално развитие”. Това каза на пресконференция в Министерския съвет служебният министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

„Доста неща са забавени и доста неща трябва да се свършат. Относно ОП „Околна среда” това спиране е изключително неприятно. Това води до увеличаване на недоверието към институциите”, каза Захариева.

Според нея всички в служебното правителство ще бъдат на разположение с цел възстановяване на доверието в дейността на тези проекти. „Обсъждахме и това, което трябва да се случи по ОП „Околна среда”. Обещахме това да бъде основна задача и вече имаме позитивни резултати. Очаквам възстановяване на диалога между всички. Възстановяват се плащанията по всички оси на ОП „Регионално развитие”. 188 милиона лева са исканията ни и още от днес се възстановяват”, уточни Захариева. По думите й, в  „Околна среда” също ще се извършват периодични плащания.

„Служебният кабинет намира резервни средства, за да извърши плащанията. Не може да се спира фонд „Флаг”. Това е добър инструмент, който е работещ - заяви Захариева. - Диалогът с общините и с камарата на строителите е възстановен. Надявам се и следващият министър да го продължи.”/БЛИЦ

Източник: blitz.bg