От миналата пролет военните на украинската армия използват за комуникация

...
От миналата пролет военните на украинската армия използват за комуникация
Коментари Харесай

CNN: Илон Мъск си иска от Пентагона парите за сателитните услуги в Украйна

От предходната пролет военните на украинската войска употребяват за връзка сателитните интернет терминали SpaceX Starlink на Илон Мъск.

Оборудването на компанията, доставено в Украйна, разрешава на въоръжените сили на Украйна да поддържат връзка даже при липса на мобилни връзки и интернет.

В момента към 20 000 спътника Starlink са трансферирани в Украйна и, както Елон Мъск написа в Twitter, SpaceX е похарчила 80 милиона $ за тези доставки, а до края на годината разноските ще надвишават 100 милиона $.

Тази щедрост обаче рискува да завърши през идващите дни: SpaceX предизвести Пентагона за опцията да приключи финансирането на доставките за Украйна, в случай че американските военни не стартират да заплащат за тях.

И по този начин, в документ, с който разполага CNN, се споделя, че предишния месец SpaceX Илон Мъск е уведомил Пентагона, че е невероятно да продължи Starlink както преди. Компанията изиска от Пентагона сама да финансира военното потребление на Starlink.

SpaceX прави оценка разноските на повече от 120 милиона $ до края на годината, а през идващите 12 месеца на 400 милиона $.

„ Не сме в положение да дарим повече терминали на Украйна или да финансираме съществуващи терминали за неустановен интервал от време “, сподели SpaceX в писмо до Pentagod.

Журналистите прецизират, че предишния юли въоръжените сили на Украйна желаеха от Илон Мъск още към 8000 терминала Starlink.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР